Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

A látogatók segítségével borul karácsonyi fényárba a REÖK

Lámpás felvonulással, karácsonyi épületfestéssel, sült gesztenyével, DJ Bootsie hangulatos zenei aláfestésével és ingyenes Márton-napi programokkal indítja karácsonyi szezonját a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK november 8-án, szombaton. (x)
Lámpás Fesztivállal indíthatjuk a karácsonyi szezont a REÖK-ben november 8-án, szombaton: látványos felvonulással és az épületre vetített fényfestéssel kötik össze a szecessziós palota karácsonyi fényeinek meggyújtását. Német nyelvterületen elterjedt szokás, hogy fáklyás felvonulásokat szerveznek és Márton-tüzeket gyújtanak ilyentájt. Ennek szimbolikus mondanivalója, hogy a fény, mely a jó cselekedetet jelképezi, sok emberhez eljusson. 

Lámpás Fesztivállal indíthatjuk a karácsonyi szezont a REÖK-ben november 8-án, szombaton.
Lámpás Fesztivállal indíthatjuk a karácsonyi szezont a REÖK-ben november 8-án, szombaton.

Persze nem mindenkinek áll otthon készenlétben megfelelő lámpása, ezért reggel tíztől délig és délután háromtól ötig saját maguknak készíthetik el a felvonuláson résztvevők, kicsik és nagyok színes, díszes lámpásaikat a REÖK kézműves foglalkozásain. Az egyre népszerűbb DIY (Do it yourself, vagyis Csináld magad) megoldások a karácsonyi készülődéshez is jó tippeket adhatnak, de egy biztos: az itt elkészített, kreatív, világító lámpácskákkal egy rövid időre közösen csempészhetünk fényt a szegedi estébe.

A különleges lámpás felvonulás 17 órakor indul a REÖK elől a Dugonics tér felé, majd a menet a Kárász utcán és Kölcsey utcán keresztül visszatér a palota elé, ahol már sült gesztenyével, török mogyoróval, forralt borral, meleg teával és popcornnal várják őket – az első ötven látogatót ingyen vendégelik meg. Miután mindenki a palota elé ért, a lámpások mellé felgyúlnak az épület hangulatos karácsonyi fényei is, és ebből az alkalomból épületfestéssel kedveskednek a programra látogatóknak. A zenei aláfestésről Magyarország egyik legnépszerűbb dj-je, a Zagar együttes lemezlovasa, DJ Bootsie gondoskodik.

Márton-naphoz kapcsolódóan családi múzeumpedagógián és művészettörténeti előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. 15 órától Szent Márton napjához kapcsolódó hiedelmekről, népszokásokról hallhatnak a „Márton, a liba meséi" foglalkozáson, 16 órától pedig Nátyi Róbert sikeres művészettörténeti sorozata folytatódik, „Szent Márton kultusza a képzőművészetben" címmel. Minden program ingyenes illetve a REÖK aktuális két kiállítását, a Fehér László festőművész alkotásaiból nyílt tárlatot és a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítást is ingyen tekinthetik meg a látogatók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt a család a Tchibo-val!

A Tchibo legfrissebb kínálatában bársonyos puha, meleg, biopamut ruhafélék között válogathatunk! (X) Tovább olvasom