Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A Magyar Telekom segítséget nyújt a vörösiszap károsultjainak

A Magyar Telekom elsősorban telekommunikációs szolgáltatásaival és eszközeivel segíti a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa által sújtott településeket és lakosokat. A károsult családok gyermekeinek pedig budapesti színházlátogatást és városnézést szervez.
A Magyar Telekom vezetését és munkatársait mélyen megrendítette az október 4-én bekövetkezett tragikus vörösiszapömlés. A vállalat különösen fontosnak érzi, hogy segítsen a károsultaknak, ahogyan azt a tavaszi Borsod megyei árvízi katasztrófa és újjáépítés idején is tette. A rendelkezésünkre álló lehetőségekhez, valamint a telekommunikációs és informatikai eszközökhöz mérten társaságunk kiveszi a részét a károk elhárításában, a szerencsétlen sorsú emberek támogatásában. A felajánlott segítség egy része már el is jutott a rászorulókhoz az önkormányzatokon keresztül.

A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletága (T-Systems) ezúttal olyan támogató csomagot állított össze, amely hatékony segítséget nyújthat a kárelhárítást végző szakembereknek, a károsult családok számára pedig elviselhetőbbé teszi ezt a különösen nehéz időszakot.

Kolontár község önkormányzatának, valamint az ajkai polgári védelemnek mobiltelefonokat és mobilinternetezési lehetőséggel ellátott notebookokat adtunk át kapcsolattartás és ügyintézés céljából. Az internet- és telefonszolgáltatásokat 3 hónapos időtartamra költségtérítés nélkül biztosítjuk. Az otthonukból kitelepített családoknak T-Mobile Domino csomagokat ajándékoztunk, hogy mobiltelefonon tarthassák a kapcsolatot szeretteikkel, illetve az otthonukról információkkal rendelkező hatóságokkal.


A kommunikációs segítségnyújtás mellett további felajánlásokat is tett az üzletág a károsult családok javára. Gyermekeik – akiknek utaztatását és ellátását is vállalta a társaság – a KFKI Kamarabalett Bogármese című előadását tekinthetik meg a Thália Színházban, valamint budapesti városnézésen vesznek majd részt. A nélkülözőknek felajánlottuk továbbá, hogy a Magyar Telekom üdülőinek bútoraival rendezzük be lakóhelyiségeiket, szereljük fel konyháikat.

A piacvezető hazai mobilmárka, a T-Mobile mobiltelefon-készülékeket és féléves ingyenes szolgáltatást biztosított a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének, amely a vörösiszap-katasztrófa másnapján elhatározta, hogy több mint 30 rádióadó együttműködésével időszakos rádióadást indít a térségben, elsősorban a helyi lakosság közvetlen, gyors és megbízható tájékoztatására.

A T-Mobile a lakosság tájékoztatásában is szerepet vállalt azzal, hogy teljes ügyfélkörének sms-t küldött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által alapított Magyar Kármentő Alap létrejöttéről és az adománygyűjtő számlaszámról.


A Magyar Telekom a társszolgáltatókkal összefogásban a katasztrófa után azonnal elindította és működteti az 1749-es segélyvonalat, amely a Magyar Vöröskereszt közreműködésével gyűjt lakossági adományokat a katasztrófa károsultjainak oly módon, hogy a szolgáltatás költségeit átvállalja. A T-Home és a T-Mobile emellett az 1752-es nemzeti segélyvonal működtetésében is szerepet vállalt.

A vezető hazai telekommunikációs szolgáltató a Kiegészített Egyéni Adományok program keretében a munkatársai által felajánlott összegeket – ahogyan ez az árvízkárosultak esetében is történt – kiegészíti, majd a Magyar Vöröskereszt segítségével eljuttatja a károsultakhoz.

Olvasóink írták

  • 1. bespin 2010. november 06. 12:36
    „A büdös <moderálva> az összes hazai szolgáltatónak. Még szép, hogy valamit visszacsurgatnak, de pajzsra ne emeljük őket, ezért a tettért.Volt szerencsém a napokban összehasonlítani a német és magyar mobilos költségeket. Magyar árért, dupla szolgáltatási mennyiséget adnak. Vicc ez az ország.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Autó Bosch Szakszerviz – gumiszerviz felsőfokon

A Kovács Autó Bosch Szakszerviz új gumiszervize gyors, precíz, megbízható - mégis olcsó. A… Tovább olvasom