Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A szabadtéri egy másik világba repít

A jó színházi előadás képes arra, hogy egy másik világba, vágyott idegen tájakra, különös kalandok közé repítse nézőjét. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2015-ös műsorának előadásai ezeket a kívánalmakat is teljesítik. (X)
Az Álarcosbál arisztokrata résztvevői felhőtlen életkedvvel, semmivel nem gondolva koptatják a bálterem padlóját, miközben körülöttük misztikus jóslatok és dühödt féltékenység dönt emberi sorsokról. Fényűző gazdagok vagy bosszúálló szerelmesek képében éreznénk magunkat jobban? Verdi operája nemcsak lenyűgöző zenei világával és mesés karneváli hangulatával hódít, dramaturgiája is varázslatos.

Az Abigél történetét mindannyian ismerjük: melyik fiatal lány vagy érett asszony ne szeretne újra fátyolos szemmel, lerágott körmökkel, a külvilágról mit sem tudva belemerülni Vitay Georgina történetébe? Titkok, izgalom, barátságok és rivalizálások: ebben rejlett a pöttyös és csíkos lányregények varázsa. A musical alkalmával újra elveszhetünk Szabó Magda zseniálisan megírt világában.

Az idei több mint huszonhatezer néző tanúsíthatja, hogy a Mamma Mia! egyszerre volt képes elénk varázsolni a diszkógömbtől csillogó retroparti-hangulatot, többek fiatalságának meghatározó élményét, illetve egy napfényes görög sziget zavartalan romantikáját. Jövőre megismétlődik ez az ellenállhatatlan csábítás, visszatér az ABBA-musical.

 Az idén nyári ajándékkoncert a Dóm téren. Fotó: Dusha Béla
Az idén nyári ajándékkoncert a Dóm téren. Fotó: Dusha Béla

A Tévedések vígjátékának története annyi alakváltozásra, szerepcserére ad lehetőséget, hogy talán nem is érdemes választani a karakterek közül. Shakespeare komédiája, fékezhetetlen humorával repít minket egy elképzelt helyszínre, ahol mindenki az, aminek látszani akar.

A nyomorultak című musical során ki-ki megválaszthatja, hogy lélekben a veszélyt nem ismerő forradalmárokhoz csatlakozik, vagy lángoló szerelemmel várja vissza hős kedvesét a barikádokról. Victor Hugo regénye tömény kaland, amelyben vétek nem elmerülni.

Az igazi kalandorok akár több jövő évi produkciót is kiszemelhetnek a Dóm téri műsorból, hogy megismételhetetlen izgalmakkal teljen el a nyár. Jegyeket már 2900 forinttól is lehet kapni.

A szökés a Maladypével a REÖK-ben

A szökés című darabjával tér vissza október 21-én, 19 órakor a REÖK-ben már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendő vendégtársulat, a Maladype Színház. Az Orosz Ákos által játszott monodráma Gérecz Attila története, akit huszonegy évesen politikai okok miatt börtönbe csuktak. 1954 nyarán átúszta a Dunát, és hazaszökött a szerelméhez. Az előadás által közelebb kerülhetünk egy olyan pesti srác lélekrajzához, akit a hatalom nem tudott megtörni. Jegyek már kaphatók, elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért.

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tchibo Exkluzív Őszi kollekció - Helene Fischer ajánlásával

Tündököljünk ősszel, mint a sztárok! Exkluzív őszi kollekciót állított össze nekünk erre a hétre a… Tovább olvasom