Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A tánc ereje

A tánc a legegészségesebb, és legkevésbé fárasztó mozgás formák közé tartozik, aktivizálja a boldogság hormonokat, és kitűnő lehetőség a testi-lelki harmóniára való képesség kialakítására partnerünkkel.
Az emberi kultúrák hajnalától kezdve a tánc az élet szerves része volt. Az ember táncolt örömében és bánatában, tánc kísérte az átmenet rítusait: a születést, a felnőtté válást, az esküvőt és a halált, de őseink tánccal adóztak a természet misztériumainak, a láthatatlan erőknek is. Termékenységi táncokkal kértek áldást munkájukhoz, bőséges termést, védelmet a természeti csapásokkal szemben, elegendő esőt és napot.

Racionális világunkban ez a tudás hosszú időre háttérbe szorult, ám a XX. századi pszichológia - részben a tudatalatti „felfedezésével" - kezdte újra fölismerni a zenében és a táncban (illetve általában a művészi önkifejezésben) rejlő lehetőségeket.

A tánc, mint orvosság

„Régóta ismert a tánc frissítő hatása. Nem csak pszichikailag befolyásolja az embert, hanem elősegíti a normális vérkeringést - megelőzve így a szívbántalmakat - és csökkenti a magas vérnyomást. Ugyanakkor a ritmikus mozgás hatására a dühös ember lecsillapodik, a félszegek elvesztik gátlásukat, az idegesek pedig megnyugszanak. Éppen ezért, a németországi orvosok be akarják iktatni a táncot a gyógykezelési módok sorába. Több iskolában a gyermekek torna- és úszóóráit táncórákkal egészítették ki."

A tánc, mint orvosság - KÉPGALÉRIA

A tánc a legegészségesebb, és legkevésbé fárasztó mozgás formák közé tartozik, aktivizálja a boldogság hormonokat, és kitűnő lehetőség a testi-lelki harmóniára való képesség kialakítására partnerünkkel. A táncolni tudók sikeresebbek lehetnek a társasági életben, a párkeresésben, párkapcsolatuk érzelmi frissen tartásában és magabiztosabbakká válhatnak az emberi kapcsolatok területén is.

A közös kikapcsolódás egyik legnépszerűbb formája a társastánc. Tanfolyamunkon - kicsiktől a nagyokig bárki - megtanulhat mindent, ami ahhoz kell, hogy kiálljon a táncparkettre és átadja magát a különböző táncok ritmusának. Az alaplépéseket könnyedén elsajátíthatja, így akár a barátaival közösen, szinte észrevétlenül tanulhat meg táncolni.

Látogasson el ingyenes bemutató óráinkra!

Móczó János, többszörös magyar bajnok, professzionális tréner – 06-20/988-60-43.
Őze László, többszörös magyar bajnok, mesteredző - 06-30/525-8422

A tanfolyam díja 8.000 Ft/10 alkalom, pároknak 7.000 Ft/fő/10 alkalom!
 


A tánc, mint orvosság - KÉPGALÉRIA

Társastánc tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:
• akik szeretnék családias környezetben elsajátítani a társastáncok alapjait,
• akik a mozgás örömét a táncban találták meg,
• akik már tanultak táncolni, de szívesen felfrissítenék tudásukat,
• akik szeretnék fejleszteni mozgáskultúrájukat.

Társastánc tanfolyamunkon Ön megtanulhatja:
• a társastáncok alaplépéseit, általános jellemzését,
• a táncok alaptechnikáit, különböző tánctartásokat, pozíciókat,
• a figurák összekötési módjait,
• a táncnyelvet, melyet a táncosok használnak.

„Mozogni úgy, hogy közben még élvezzük is amit csinálunk, ez a legfontosabb, mondják szakemberek, akik szerint a tánc nem csak a lelket melengeti, de a szívre is jótékony hatással van.

Rengeteg pár számára kínál mozgási lehetőséget a táncparkett, az edzőtermek olyan alternatívája, amely sportolást tesz lehetővé anélkül, hogy azt egy teljesítendő feladatként fognák fel a fogyni kívánók.

A társasági táncok mozgáselemei a test különböző izomcsoportjait mozgatják meg, javul az egyensúly és mozgáskoordináció. A stílustól függően egy óra alatt akár 250-400 kalóriát is elégethetünk, amely egyenlő egy fél órás gyaloglógépen folytatott mozgással, és az olyan táncok, mint a salsa, samba és a cha-cha-cha éppen olyan megerőltetők, mint egy intenzív edzőtermi edzés. Ráadásul a koreográfia memorizálása még az agyat is edzi, amely az idősebbek esetében egyáltalán nem elhanyagolandó tényező.

.A házaspárok is csak nyernek a közös táncórák alkalmával: lehetőséget kapnak arra, hogy figyeljenek egymásra, amire a mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut."

A tánc, mint orvosság - KÉPGALÉRIA

A tánc jótékony hatása a testre:

 növeli az állóképességet
 fellazítja és erősíti az izmokat
 fogyókúraként is szolgálhat
 betegség esetén felgyorsulhatnak a szervezet öngyógyító folyamatai
 szülésre felkészítő és szülést megkönnyítő, illetve a szülés utáni regenerálódást segítő technikák
 nemcsak mozgás, hanem szépség is: visszahat a művelőjére, szépsége átitatja lelkünket, és ez láthatóvá válik a külső szemlélő számára is
a lélekre:
 könnyebben feldolgozhatjuk a mindennapok feszültségeit, a stresszt
 felszabadító hatású
 nagyobb önbizalommal mozgunk a világban
 pozitív hatással van a hangulatunkra, több dolognak tudunk örülni
 felesleges gondolatokat kikapcsoljuk, szabadon engedjük szellemünket
 a zene magával ragadja az embert, és a tánc, mint ritmusos gyakorlatsor kiválóan alkalmas a relaxáció elérésére
a szellemre:
 önkifejezési, önelfogadási lehetőség
 helyes testkép kialakítása önmagunkról
 improvizációs forma, mely fejleszti a kreativitást és a fantáziát
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóval a Nou Campba

Mindazok, akik az október 4-8. között befizetett fogadásaik nyeretlen átvételi igazolásait legalább… Tovább olvasom