Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

ÁRKÁD Szeged - a Napfény városának új bevásárlóközpontja

ÁRKÁD Szeged bérbeadási menedzsere már 2007 óta az újonnan épülő bevásárlóközpont bérleményeivel foglalkozik. Arra kértük, meséljen kicsit az olvasóknak
a projektről.

Néhány hete volt az épülő bevásárlóközpont bokréta ünnepsége. Ez azt jelenti, hogy az épület elérte a végleges magasságát. Mikor nyit a bevásárlóközpont és hogyan állnak a bérbeadással?
A nyitást ez év októberének első hetében tervezzük. Már korábban meghirdettük az idei indulást, s a kivitelezők rendkívüli teljesítményének köszönhetően ez már koraősszel lehetővé válik. Személy szerint bízom benne, hogy egy szép, napsütéses napon nyithatjuk meg a kapuinkat. Ezáltal minden látogatónk meggyőződhet róla: Szeged valóban a Napfény városa.
A bérbeadás a jelenlegi piaci körülményeket meghazudtolóan jól halad. A tavalyi stagnálás után ismét a bérlők élénkülő érdeklődését tapasztaljuk. A bérbeadható terület 70%-a már gazdára talált, és ez az arány hétről hétre növekszik. Április végére minden jel szerint elérjük a 80%-ot!

Sokakban felmerül a kérdés, hogy szükség van-e egy újabb bevásárlóközpontra. Valóban: milyen lesz az ÁRKÁD Szeged? Kiknek építik, kiknek lesz érdemes ellátogatniuk Önökhöz a nyitást követően?
Munkám során gyakran találkozom ezzel a kérdéssel, és őszintén kijelenthetem, hogy Szegeden valóban hiánypótlóak vagyunk. Rendszerint vissza szoktam kérdezni, hogy ki hol vásárol, és szinte kivétel nélkül Budapest a válasz, az indoklás pedig a helyi választék hiánya. Sok nemzetközi márka már korábban szeretett volna megjelenni a városban, de a minőségi, megfelelő méretű és elhelyezkedésű üzlethelyiségek hiánya miatt kivártak. Komoly problémát jelent továbbá belvárosi elhelyezkedés esetén a parkolóhelyek hiánya is. Az ÁRKÁD nyitásával végre megteremtjük a lehetőséget valamennyi kereskedő számára, hogy egy minőségi helyen úgy mutathassa be kínálatát, hogy vásárlói kényelmét 1350 ingyenes parkolóhely szolgálja. Fő célunk természetesen elsősorban a szegediek és a környékbeliek igényeinek kielégítése. Szeretnénk nagyon széles választékot biztosítani, hogy minden érdeklődő – kortól és nemtől függetlenül – szívesen járjon hozzánk. Erre nagyon jó esélyt látok, hiszen mindenki megtalálhatja a kedvére valót a 130 üzletünk valamelyikében.

Évek óta az ÁRKÁD Szeged bevásárlóközpont sikerét készíti elő.
Sokan csodálkoznak, amikor kiderül, hogy már 2007 óta foglalkozom a szegedi bevásárlóközpontunkkal. A bérbeadó munkája azonban hosszú hónapokkal megelőzi a bérlőkkel való tényleges kapcsolatfelvételt. Már a tervrajz készítésekor figyelembe vesszük az érdeklődők várható igényeit, és megpróbáljuk minél pontosabban meghatározni a kívánt bérlői összetételt. Ennek birtokában vághatunk csak neki a bérlőpartnereinkkel folytatott tárgyalásoknak, a tényleges bérbeadásnak.

Miből áll össze egy bérbeadási menedzser munkája? Mi mindenért felelős?
Feladataink tehát már a telek kiválasztása során elkezdődnek. Fel kell mérnünk a helyszín adottságait, megközelíthetőségét, és össze kell vetnünk a bérlői igényekkel. Már a kezdetektől szorosan együttműködünk a telekakvizícióért felelős kollégákkal, építészekkel, kivitelezőkkel.
A projekt team mindig együtt határoz. A helyszín kiválasztása után a bérlői összetétel meghatározása, és a megtérülési kalkulációban való részvétel következik, amely természetesen folyamatosan alakul a bérbeadás során. A partnerekkel való tárgyalások csak ezek után következhetnek. További érdekesség, hogy a bérbeadó munkája nem szűnik meg a nyitás napján, hiszen a piac folyamatosan változik, és ahhoz, hogy a bevásárlóközpont mindig érdekes legyen a vásárlók számára, a legújabb márkáknak, üzletformáknak is helyet kell biztosítani a bérlők között. Ez egy olyan feladat, amit nyitás után folyamatosan látunk el.

Milyen kritériumok alapján döntenek arról, hogy mely bérlők kapnak helyet a bevásárlóközpontban?
A bérlői összetétel során figyelnünk kell arra, hogy leendő vásárlóink minden igényét kielégíthessük. Ehhez megbízható, sikeres partnereket keresünk. A célunk nem a pillanatnyi profitmaximalizálás, hanem a fenntartható egyensúly, és a sokszínűség hosszú távú biztosítása. Igyekszünk minden igényt figyelembe venni. Az ÁRKÁD Szeged esetében a nagy nevek között ott lesz az Interspar, a New Yorker, a C&A, a Hervis, az Alexandra, a Springfield és a Deichmann, hogy csak néhányat említsek.
A kisebb alapterületű, ám nagyon kedvelt üzletek között megállapodtunk már többek között a GAS, Vagabond, Orsay, Promod, Women’s Secret, Camel, O’Neill, Converse, Saxoo, T-Tom, dm, Rossmann és Coffee Shop üzletekkel is. Persze ma már sokkal könnyebb a feladatunk, mint régebben volt! Sokan a Facebookon vagy e-mailen juttatják el hozzánk kívánságaikat, hogy mely üzleteket látnák szívesen nálunk. A felénk jelzett, beérkező igényeket természetesen igyekszünk messzemenően figyelembe venni.

Lesznek helyi kereskedők, vendéglátósok, szolgáltatók is a bérlők között?
Természetesen! Számomra mindig különös örömet jelent megismerkedni a helyi kiskereskedőkkel, és velük megállapodást kötni. Különösen a vendéglátás területén élénk az érdeklődés, s velük párhuzamosan 20 helyi kereskedőre is számítunk. Hiszek benne, hogy a „gazda szeme hizlalja a nyájat", napi jelenléttel lehet igazán jól kiszolgálni a vásárlók igényeit.
A bevásárlóközpont szempontjából is hasznos a helyi kereskedők jelenléte, hiszen az „új test" sokkal könnyebben integrálódik a városba, ha a vásárlók ismerős helyi arcokkal találkozhatnak a pultok mögött. Az ÁRKÁD megjelenése nem csupán a nemzetközi márkák számára jelent új lehetőséget! Sok helyi üzletember is megtalálhatja nálunk a számítását. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Szegeden nyílik az első olyan bevásárlóközpontunk, ahol magyar kereskedő árulja majd a fagylaltot, süteményt, üdítőt, s hogy az A Cappella Cukrászda mellett bérlőink soraiban üdvözölhetjük többek között az Időzóna, Classic, Saxoo, Latin Negyed, Nana Collection, Cango&Rinaldi és Ilona Praktikái üzleteket is.

Öröm volt Önnel beszélgetni, és ezúton kívánunk sok sikert az ÁRKÁD Szeged végleges bérlői összetételének kialakításához.
Köszönöm a lehetőséget! Bízom benne, hogy hamarosan a helyi kereskedők első ÁRKÁD-os sikereiről is beszámolhatnak hasábjaikon.
Bérbeadás:
Tel.: 06-1-434-8217
E-mail: shop@ece.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet menthet az időben elvégzett szűrés

A koszorúér-szűkület alattomos betegség: olyan tüneteket produkál, melyekre sokszor oda sem… Tovább olvasom