Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

BBC retorikaverseny a Magyar Telekom támogatásával

A Magyar Telekom támogatásával angol nyelvű retorikaversenyt rendeztek a BBC Entertainment és az European Speaking Union (ESU) szervezésében. Tizenhat, 16–20 éves diák mutatta be a szombati döntőn beszéd- és prezentációs készségét a közönség, valamint a zsűri előtt. A BBC Entertainment jóvoltából a magyarországi első és második helyezett megmérettetheti magát az English Speaking Union Nemzetközi Retorikaversenyén Londonban, 2011. május 23–28. között. A díjakat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója adta át a nyerteseknek.
Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a díjak átadása kapcsán elmondta:,,A Magyar Telekom hazai vezető vállalatként elkötelezett amellett, hogy a fenntartható fejlődést gazdasági, környezeti és társadalmi szempontból megközelítve is támogassa. A ,,hello holnap! – a Telekommal a fenntartható fejlődésért” néven elindított kezdeményezésünk keretén belül többek között olyan programokat hozunk létre, amelyek a magyar fiatalok tehetségét, kreativitását, tudásuk fejlődését segítik, támogatva pályakezdésüket és versenyképességüket is. A BBC Retorikai versenye jó lehetőség arra, hogy magyar fiatalok megmutathassák tehetségüket itthon és a nemzetközi porondon is, így örömmel támogattuk az eseményt.” A Magyar Telekom a nyertes diákokat különdíjban részesítette felkészülésbe fektetett munkájuk elismeréseként.

A Magyar Telekom kiemelt feladatának tartja a fiatalok gondolkodásának formálását, tudásuk és általános műveltségük bővítését, látókörük szélesítését. A piacvezető infokommunikációs vállalat már eddig is számos, a fiatalok újító gondolkodását, kreativitását és önkifejezését segítő kezdeményezést támogatott. Ilyen volt többek között a cég innovációs laborjaként működő Kitchen Budapest, a TEDx Youth Konferencia, a Kutatók Éjszakája, valamint az e-Etikett alapjainak lefektetése. Az információn alapuló érvelés és véleménynyilvánítással, valamint a nyelvtanulás fontosságának hangsúlyozásával a Magyar Telekom aktívan hozzájárul a társadalmi esélyegyenlőség megteremtéséhez is.

A retorikaverseny célja, hogy felkeltse a beszélt angol nyelv iránti érdeklődést, és kiváló lehetőséget kínál a diákoknak angol nyelvi készségük fejlesztésére. Az elvárások magasak: nemcsak a folyékony és érthető beszéd fontos, hanem az is, hogy a versenyzők ne lépjék túl a választott téma által meghatározott kereteket, továbbá előadásmódjukkal lekössék a nézők figyelmét. Idegen nyelvet tanulni és leküzdeni a nyilvános szerepléstől való félelmet – nem egyszerű feladat, ezért a BBC Entertainment a verseny megszervezésével jutalmazza ezt a fajta bátorságot.

A Magyar Telekom, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által támogatott esemény a BBC Entertainment és az ESU közös szervezésében valósult meg. A retorikaversenyen való részvétellel a diákok nemcsak angol nyelvtudásukat fejleszthetik, hanem magabiztosságra is szert tehetnek, így sikerrel folytathatnak külföldi tanulmányokat, vagy sikeres nemzetközi karriert futhatnak be.

A Magyar Telekom székházában megrendezett magyarországi döntő első és második helyezettje május 23–28. között részt vesz a londoni nemzetközi döntőn. Az ESU retorikaversenye a legmagasabb színvonalú retorikát mutatja be a világ minden tájáról érkező diákok részvételével, és lehetőséget nyújt arra, hogy az ifjú szónokok megismerhessék egymás eltérő kultúráját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépüljünk alvással!

Általános vélekedés, hogy a megfelelő mennyiségű és jó alvás szépít, de vajon van-e köze az alvásnak a szépséghez? Tovább olvasom