Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Brazíliát hozza lakásába egy új tévé! (X)

– Június 12-én kezdődik Brazíliában a labdarúgó-világbajnokság: milyen készülékekkel lehet a legteljesebben élvezni a meccseket otthonunkban? – kérdeztük Baranyai Istvánt, a szegedi Media Markt tévéosztály-vezetőjét.

– Egy élvezetes meccsnézéshez három paramétert kell jól megválasztani: a kép átmérőjét, a felbontását és a frissítését. Az átmérőt tekintve minimum 100–106 centiméteres tévét javaslunk. A LED-technológiának és a nagyobb felbontásnak köszönhetően tökéletes képminőséget kapunk. Mivel a közvetítés HD-minőségben történik, illetve a tévék mérete is egyre nagyobb, ezért full HD-s felbontású készüléket ajánlunk. A sportközvetítések jellegükből adódóan dinamikusak, ezért a kép könnyen elmosódik. Itt fontos a minél jobb képfrissítés, amit a minél nagyobb Hz-szám kiválasztásával lehet elérni: minimum 400 Hz-es tévét ajánlunk.

– Mire kell figyelnünk, amikor televíziót vásárolunk?

– A jó minőségű tévézéshez a korábban felsorolt paraméterek a legfontosabbak, azonban ha internetezni is szeretnénk a készüléken vagy 3 dimenziós műsorokat akarunk nézni rajta, akkor már a gyártók és márkák között is jelentős különbségek adódnak a szolgáltatásban, a minőségben és az ár-érték arányban egyaránt.– Találunk-e a tévéken egyéb más eszköznek kimeneti helyet? Itt mire érdemes figyelni?

– A mai készülékek a kornak megfelelő periferiális eszközökhöz szükséges bemeneti csatlakozókkal szereltek, azaz egyre problémásabb és költségesebb egy régi videomagnó vagy egy régi set top box csatlakoztatása. Nem is éri meg, mert ezek a készülékek a digitális, jó minőségű jelek fogadására készülnek, tehát ha szeretnénk maximálisan élvezni az új LED-tévénk nyújtotta képminőséget, akkor HDMI- és USB-kábellel csatlakozzunk rá.

– Mennyire kell figyelni a készülék márkájára? Mindnek van szakszervize Szegeden?

– Szegeden az LG, Sony, Samsung, Panasonic és az Orion televízióknak van szakszervize. Általánosságban két év gyári garanciát vállalnak a gyártók, de a vásárlónak lehetősége van nálunk ezt maximum öt évre kiterjeszteni.

– Minden készüléket lehetséges részletre vásárolni a Media Marktban?

– Igen, de az önerőt és a havi törlesztő-részletet a televízió vételára határozza meg.

A Media Markt szakértői legközelebb a televízióműsorok rögzítéséhez adnak olvasóinknak ötleteket, hasznos tanácsokat, de várják olvasóink e-mailben feltett kérdéseit is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt pr cikk

Tovább olvasom