Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Cafeteria-rendszerről a kamarában

Nagy változások jönnek 2017-től

Igencsak átalakul a cafeteria-rendszer 2017. január 1-jétől. Minderre azért van szükség, mert az Európai Bíróság döntésének értelmében a jelenlegi béren kívüli juttatások egyes elemei sértik az uniós jogot, de a rendszer átalakítását Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ettől függetlenül is tervezte a kormány. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 25-i rendezvényén első kézből tájékozódhatnak a megye vállalkozásai az őket érintő újdonságokról.

Idén még vásárolhatunk vele, jövőre már nem lesz Erzsébet-utalvány. Fotó: Segesvári Csaba

Az egyik legfontosabb módosítás, hogy megszűnik az Erzsébet-utalvány. A kedvezményes adózású cafeteria-juttatásoknak két formája lehet csak 2017-től: a készpénz és a SZÉP kártya. A kamara székházában (Szeged, Párizsi krt. 8-12.) 14 órakor kezdődő rendezvényén dr. Crespo Zsuzsanna, a DRC HR Solutions Kft. szakmai igazgatója tart szakmai előadást, melynek témái között a 2017-ben adható juttatások változása, a pénzbeli juttatások várható feltételei, valamint adómentes lakáscélú támogatás feltételei szerepelnek.

Ugyanezen a napon kerül megrendezésre a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara éves, nagy adórendezvénye. Az ingyenes programot a vállalkozások felkészülésének megkönnyítése érdekében a megszokottnál korábban rendezi meg a gazdasági önkormányzat. Az adórendszer jövő évi változásairól Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője tájékoztatja a résztvevőket.

Könyvelők továbbképzése

A kamara DMG Oktatási Nonprofit Kft.-je november 9-én és 10-én tartja a mérlegképes könyvelők kötelező kreditpontos továbbképzését. Az érdeklődők adózási és számviteli aktualitásokról hallhatnak tájékoztatást dr. Deák Istvántól és Tímárné Staberecz Teréztől. Bővebb információ a www.csmkik.hu oldalon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékcsökkentés komposztálással

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 100%-ban természetes, bevizsgált, lakossági és egyéb… Tovább olvasom