Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Csibészek veszik birtokba a REÖK-öt

A TÁP Színház abszurd humorú előadását láthatják a nézők jövő kedden a palotában. A darabot Vajdai Vilmos rendezte és Piti Emőke is szerepet kapott benne.

Megannyi neves független társulat után egy újabb elismert csapat, a TÁP Színház érkezik a REÖK-be. Jean Paul Sartre Zárt tárgyalás című műve nyomán született Lö csibészek című előadásukkal mutatkoznak be a szegedi közönségnek. A társulat vezetője és a produkció rendezője Vajdai Vilmos, a Katona József Színház művésze és a Szabadtérin idén is nagy sikert arató Tévedések vígjátéka Dr. Csipete.
 
A TÁP Színház hadat üzenve a merev, szabályokhoz kötött színházi formáknak, kísérletező színházi megoldásokkal, eszközökkel él. Fontosnak tartják a minél szélesebb jelenlétet, azt, hogy bárhol és bármikor, az adott körülmények között is színházat lehet és kell csinálni, legyen az a Moszkva tér, a Sziget Fesztivál, egy iskola tornaterme vagy éppen egy klasszikus színházterem. Nem a körülményekre és lehetőségre várnak, hogy színházat csináljanak, hanem színházat csinálnak bármilyen körülmények és lehetőségek között.
 
Az október 25-én, 19 órakor színre kerülő darabban három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért csak sikerül keményen megbűnhődniük. Vajdai szerint a darab azért is nagyon jó, mert felteszi a kérdést, hogy mennyire létezünk önmagunkban és mennyire mások véleményétől függően.
 
Az előadásra, melyben a Hajnali láz című filmsiker egyik főszereplőjét, Piti Emőkét is láthatjuk, elővételben 1000, az előadás napján 1500 forintba kerülnek a jegyek. Az előadást az Őszi Kulturális Fesztivál keretében láthatják a nézők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékcsökkentés komposztálással

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 100%-ban természetes, bevizsgált, lakossági és egyéb… Tovább olvasom