Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Devizahiteles? Spóroljon az árfolyamgáttal, lépjen gyorsan!

Nagy Kálmán, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének megtakarítási és hitelezési igazgatója ad tanácsokat azoknak, akik csökkenteni szeretnék devizahiteleik törlesztő részleteit.

Nagy Kálmán, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének megtakarítási és hitelezési igazgatója
Nagy Kálmán, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének megtakarítási és hitelezési igazgatója

Új lakásuk árát sokan svájci frank hitelből fizették, aminek folyamatosan emelkedő havi törlesztő részleteit esetleg már nem tudják kigazdálkodni. Milyen megoldást javasol számukra?
Jó hír, hogy valós segítséget jelent a devizahiteleseknek a nemrég elindult Kormányzati Árfolyamrögzítési Program. Ennek keretében a következő mintegy öt évben akár 20%-kal csökkenthetők a devizahitelek havi részletei. Ráadásul ezen időszak alatt a törlesztő részlet akkor sem nő tovább, ha esetleg újból emelkedne a frank vagy az euró árfolyama.

Hogyan lehetséges ez?
Úgy, hogy 2017. június 30-ig az adósok rögzített, a svájci frank esetében például a jelenlegi 220 forintos árfolyam helyett 180 forinton törleszthetnek. A különbséget csak 2017 második felében kell elkezdeniük fizetni. Ráadásul az erre a különbségre rakódó kamatot és kezelési költséget az adósok helyett az állam fizeti.

Jól értem, hogy az óra már ketyeg, tehát azok járnak jól, akik gyorsan lépnek?
Igen, hiszen az állam mindenképpen csak 2017. június 30-ig vállalja át az előbb említett kamatot és kezelési költséget. Annál jobban járunk tehát, minél előbb belépünk, hiszen annál előbb fixálhatjuk a törlesztő részletünk árfolyamát.

Kik és hogyan léphetnek be a Programba?
Az AXA Bank ügyfelei közül mindenki beléphet, akinek kezdeti hitelösszege 20 millió forintnál kisebb, nincs 90 napnál régebbi tartozása, és ingatlana nem áll végrehajtás alatt. Érdemes minél előbb felkeresni a bankot, hogy mielőbb a már kedvezőbb árfolyamon számolt kisebb törlesztő részletet fizessük havonta. A gyorsabb ügyintézés érdekében célszerű előre időpontot foglalni a 06 1 465 6565-ös számon. Fontos azonban, hogy a Programba való belépés lehetősége csak 2012. december 31-ig áll nyitva, tehát az óra ketyeg.

Az AXA az árfolyamrögzítésen felül még mivel segíti az adósokat?
Azzal, hogy védelmet kínálunk az árfolyamrögzítés utáni, a 2017. június 30-át követő időszakra is. Ha szükséges, megakadályozzuk a törlesztő részlet jelentős megemelkedését, és biztosítjuk a kiszámíthatóságot a svájci frank alapú hitelek kamatának akár 5 vagy 10 évre történő rögzítésével. Fontosnak érezzük, hogy valós segítséget nyújtsunk a hitellel rendelkező ügyfeleink részére a kölcsön teljes időtartamára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nissan Qashqai repítette Berki Krisztiánt a londoni aranyig

Az ötkarikás játékok utáni életéről és igazán szeretett Qashqai-áról beszélgettünk a rendkívül szimpatikus bajnokkal. Tovább olvasom