Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Dosztojevszkij négy magyar színészre írt darabot

Szeged - Csütörtökön láthatják a REÖK nézői a Karamazov című előadást, melyből az is kiderül: a nagy orosz írónak rendkívüli humora is volt. (X)
Négy színész játssza a Karamazov előadást, amely már címében jelzi, hogy Dosztojevszkij regényének nem feltétlenül a legautentikusabb, de kétségkívül izgalmas feldolgozását láthatják az érdeklődők február 21-én, csütörtökön 19 órától a REÖK-ben. Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás és Orosz Ákos a rendezővel, Laboda Kornéllal közösen írták a darabot.


A rendező egy interjúban úgy fogalmazott: a Dosztojevszkij-képet némileg kifordítják, láttatni akarják, hogy sokkal több árnyalata van az író világának, mint az a fejünkben él. „Érdekesebb, sokkal kajánabb vagy humorosabb ember, mint gondoljuk, miközben ott van mind az a sötétség is, amit általában hozzá kötünk."

Dosztojevszkij – a műsorfüzet szerint – hálából adaptálta Karamazov testvérek című művét a színészeknek, amiért azok megmentették őt. Mégpedig az alábbi szituációból: Dosztojevszkij 2012 tavaszán bukkant föl legutóbb, a Blaha Lujza téri 4-6-os megállóban, ahol épp a BKV ellenőrök próbálták megbüntetni az öreg orosz bliccelőt. A színészek közül Adorjáni, Lazók és Orosz a három testvért alakítja, míg Jankovics egyszerre játssza a két gonosz figurát: a Karamazov testvérek apját és az apagyilkos féltestvért.

Olvasóink írták

  • 3. gorgó 2013. február 21. 09:05
    „VILÁGSZENZÁCIÓ! Mint a címből kitűnik, Dosztojevszkíj feltámadt hogy direkt Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás és Orosz Ákosnak írjon darabot. Bírom ezeket a feldolgozásokat...Ez olyan mint a Hannibál tanár úr...”
  • 2. Liyah 2013. február 20. 09:11
    „nem csak társulati rendszer létezik. bár tényleg nem írja a cikk, honnan jöttek.”
  • 1. mátka 2013. február 20. 06:36
    „ők kik,honnan jöttek,milyen társulat ? anélkül,hogy nem keresgetnék az interneten nem tudni semmit róluk. A cikk sem írja...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt napon az uniós beruházások

A Szegedi Tudományegyetem két intézménye, valamint a lőkösházi Vásárhelyi-Bréda Kastély is tárt… Tovább olvasom