Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Elit társaság – 50 felettiek az interneten

Az internetet kezdetektől fogva fiatalos médiumnak nevezik, ám felmérések alapján az idősebb generációk is mind nagyobb arányban válnak a világháló használóivá.

Az internetet – a használók demográfiai profilja miatt – a kezdetektől fogva fiatalos médiumnak nevezik, és bár az internetpenetráció növekedésével az idősebb generációk is mind nagyobb arányban válnak a világháló használóivá, a jelző – ha csekélyebb mértékben is, de – még mindig érvényes.

A TNS-NRC InterBus kutatás 2009 második féléves adatai szerint a 15 évesnél idősebb magyar lakosság 49 százaléka internetezik legalább havi rendszerességgel, az egyes életkori csoportokon belül azonban nagyon eltérő a használók aránya. Míg a legfiatalabb vizsgált szegmensben, a 15-25 évesek körében 83 százalékos a penetráció, addig az 50-59 évesek egyharmada, a 60 felettieknek pedig csupán 8 százaléka használja a világhálót. Mindent egybevetve az ötvenedik életévét már betöltött 3,6 millió magyar állampolgárból mindössze 600 ezer használja az internetet, így e korosztály aránya az összes netpolgáron belül 15 százalék.

Forrás >>Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célba érnek hirdetéseink?

2009 évben médiakutatást végeztettünk a GFK Hungária Piackutató Intézettel, hogy megtudjuk,… Tovább olvasom