Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Élménynap és 50 millió forintos adomány

Fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermekek játszhat-tak, szórakozhattak együtt egészséges társaikkal az MVM Partner ZRt. ötödik Élménynapján. A rendezvény hagyományainak megfelelően a nemzeti energeti-kai társaságcsoport több mint száz önkéntese is gondoskodott a több mint 1000 kisgyermek és családtagjaik felhőtlen, legszebb napjáról. Az MVM Csoport az élménynap alkalmából összesen 50 millió forinttal támogatta négy gyermekkór-ház, egy gyermekgondozó intézmény és hét alapítvány illetőleg civil szervezet munkáját.

„Minden sikeres vállalattól elvárható, az integrált nemzeti energetikai társaságcso-portnak pedig egyenesen erkölcsi kötelessége, hogy hozzájáruljon a társadalom, szű-kebb és tágabb környezetünk, közösségeink fejlesztéséhez, támogatásához. Az MVM Csoport sokféle területen támogatja a fiatalok boldogulását, de ezek közül is kiemel-kedik legnagyobb kincsünk, gyermekeink, a jövő generációinak egészsége", mondta a rendezvényen Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. 2007 óta szervezi meg a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló és gyógyult gyermekek Élménynapját. A rendezvény célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik leg-alább egy napra felhőtlenül szórakozhassanak, élvezhessék gyermekkorukat. Az Alma Együttes vagy Szalóki Ági koncertje, a Bohócdoktorok tréfái vagy a gyermek tánc-csoportok produkciója mellett kézműves foglalkozások és játékos szemléletformáló feladatok várták a több mint 1000 résztvevőt. A kicsik a Meseerdőben ismerkedhettek a legfontosabb energiaforrásokkal, a tudatos energiahasználat jelentőségével és a biz-tonságos közlekedés alapjaival.

„A beteg és fogyatékkal élő gyermekek lehető legjobb ellátásának, gondozásának tá-mogatása közös feladatunk, de talán még ennél is fontosabb, hogy a nehézségek elle-nére gyermekek maradhassanak, hogy időnként elfeledkezhessenek gondjaikról, prob-lémáikról. Ezért is hívtuk életre immáron ötödik alkalommal az Élménynapot, ahol legalább néhány óráig azzal foglalkozhatnak, amivel ők, a gyerekek szeretnének", mondta Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója.

Már hagyomány, hogy az MVM Partner ZRt. Élménynapja során a társaságcsoport önkéntesei is közreműködnek a kicsik szórakoztatásában. Az MVM Csoport több mint 100 munkatársa – köztük a topmenedzsment tagjai – segített az apró vendégek-nek az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, a csoportok kísérésében, a pihenő-szobában pedig mesét olvastak nekik.Az MVM Csoport szintén hagyományosan jótékony célra fordította a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét: az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner ZRt. összesen 50 millió forintot adományozott tizenkét egészségügyi intéz-ménynek és gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak 1 és 10 millió forint kö-zötti értékben, amelyet a betegellátó eszközök pótlására, az intenzív osztályok felújí-tására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, az alapvető tevékenység támogatására fordítanak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szolgáltatások, új termékek

„Néha van, hogy az embernek el kell engednie egyik kezével a korábbi tevékenységeit és új után… Tovább olvasom