Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Euromedic: a privát ellátás színvonala az állami egészségügyben

A Euromedic Diagnostics Magyarország Kft. 1993 óta részese a szegedi egészségügynek. A cég több milliárdos beruházással fejlesztette a legmodernebb szintre a klinika képalkotó diagnosztikáját. A betegek itt a privát szférában megszokott színvonalú ellátást kapják – társadalombiztosításuk terhére.
Immár 19 éve, hogy a hazai egészségügyet egy tőkeerős vállalkozás támogatja. A Nemzetközi Egészségügyi Központot 1991-ben az anyagi nehézségek hívták életre: megvolt a szakmai igény a nagyértékű képalkotó berendezésekre és eljárások hazai alkalmazására, ám ennek anyagi fedezetét a Kórházak nem tudták megteremteni. Külföldi befektetők azonban hosszú megtérüléssel számolva érdemesnek találtak befektetni a magyar egészségügybe. Az általuk kitalált rendszer lényege az volt, hogy a legmodernebb berendezésekkel korszerű diagnosztikai központot alakítanak ki, majd a szolgáltatásokat eladják az államnak, a betegek pedig ingyen juthatnak hozzá. A fővárosi MÁV kórházban nyílhatott meg az első ilyen központ, majd két évvel később, 1993-ban vidéken elsőként a szegedi klinikán is.

A ma már Euromedic Diagnostics Magyarország Kft.-ként ismert vállalkozás az elmúlt közel 20 évben szinte észrevétlen maradt a betegek számára, miközben a gyógyító munka színvonalát hihetetlen mértékben megemelte. Szegedre hozta például az MR és a csontsűrűség-vizsgálatokat, melyek korábban nem léteztek a városban, és a folyamatos gépcseréknek köszönhetően jelenleg is a legmodernebb berendezésekkel segíti a Szegedi Tudományegyetem klinikáinak munkáját, mely mára az ország egyik legjobb központjává vált. Az ezredforduló óta pedig Hódmezővásárhelyen is jelen van, ahol a korábban nem létező CT vizsgálatokat végzi a kórház röntgenosztályán.


A Euromedic a ma Magyarországon létező valamennyi képalkotó diagnosztikai eljárást el tudja végezni a PET CT vizsgálatok kivételével. A cég azonban nem csupán a legkorszerűbb eszközökhöz, a nemzetközi mércével mérve is világszínvonalú fejlesztésekhez ragaszkodik. Magasan képzett szakembereitől a privát szférára jellemző maximalizmust várja el, mert alapelve, hogy a beteg ezt érdemli. A központjaiban kialakított környezet pedig szintén nem a hazai egészségügy megszokott miliője: a cég valamennyi egységében kellemes és kényelmes várók és vizsgálók fogadják a pácienseket.

A magán egészségügy-szolgáltatás minden eleme megvan tehát a Euromedic-nél, ám az itteni szolgáltatások nem csupán a cég privát rendeléseit igénybe vevőknek járnak. A cég ugyanis a Szegedi Tudományegyetem szerződött partnere, annak betegeit a társadalombiztosítás keretében látja el. Így maradhatott tehát gyakorlatilag észrevétlen, hiszen az ide érkezők csupán annyit tapasztalnak, valami mást, valami kellemesebbet kapnak, mint amit az állami egészségügytől megszoktak: a privát ellátás profizmusát, felszereltségét és környezetét.

http://euromedic.hu/
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes tőzsde szeminárium: fókuszban a forex kereskedelem

November 25-én 16 órai kezdettel a szegedi Novotel Hotelben ingyenes tőzsdeszemináriumot szervez az… Tovább olvasom