Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Európa legjobbjai között a T-Mobile hazai szélessávú hálózata

28 európai országban 94 mobilszolgáltató ügyfeleinek okostelefonokkal végzett mérései alapján a T-Mobile magyarországi szélessávú hálózata a kontinensen a harmadik leggyorsabb letöltési sebességet biztosítja ügyfeleinek. Ez derül ki a felmérést végző ARCchart kutatócég most közzétett legújabb elemzéséből, amelynek módszertana a felhasználók valós tapasztalatain alapul.

Az Európa élvonalába tartozó, a hazai mobilszolgáltatók közül egyedüliként jó minősítést elnyert T-Mobile szélessáv a mérések alapján átlagosan 2,18 Mbps értékkel kétszer olyan gyors, mint a második helyezett magyarországi mobilszolgáltató. Az okostelefonokkal végzett mérési eredmények alapján a magyar mobilszolgáltatók közül a T-Mobile biztosítja a legjobb szélessávú hozzáférést, és így a legjobb okostelefonos felhasználói élményt is. Az európai viszonylatban kiemelkedő érték jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a felmérésben Magyarország jó minősítéssel Európában az előkelő negyedik helyre került 1,58 Mbps átlagos letöltéssel.


Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő, az országban egyedüliként mindhárom hazai mobilszolgáltató által elfogadott módszertanon alapuló mérések februárban közzétett adatai szerint is a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2 Mbps feletti letöltési sebességet biztosít, 1 Mbps-mal nagyobbat, mint a második helyezett mobilszolgáltató.

Az ARCchart felmérése iPhone-ra és androidos készülékekre letölthető alkalmazás segítségével 2010. harmadik negyedévében 28 európai országban készült felhasználói méréseken alapul, a több mint 2 millió mérésből kiemelve az adott ország fővárosára vonatkozó adatokat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vodafone: szuperhálózat és mobilfizetés a Szigeten

A Vodafone a tavalyi kommunikációs paradicsom után az idén digitális Kánaánt – és Tornyával… Tovább olvasom