Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 10°C | 24°C Még több cikk.

Fiatal vállalkozók a célban - Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

A Budapesti Politechnikum Alapítvány a Dél-Alföldi régióban bonyolította a programot. A program a vége felé jár, nagyon sok tapasztalattal, élménnyel és eredménnyel. (x)

Ad Impression track


Az Uniós pályázat célja volt, hogy fiatalembereket segítsenek hozzá vállalkozásuk beindításához, piacképes ötleteik megvalósításához. A havi találkozóinkon, a Go-out Vállalkozói Klubon a lelkes fiatalok kötetlenül beszélik meg tapasztalataikat, mesélik el eredményeiket.

Fiatal vállalkozók a célban - Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása.
Fiatal vállalkozók a célban - Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása.


Kecskés László, 27 éves, cégtársával együtt kisrepülőgép pilóták és ejtőernyőznek. Ebből a szenvedélyből alakult ki, hogy közös vállalkozásukban szeretnék az ejtőernyő sportot népszerűsíteni, az ernyőket és a sporthoz kapcsolódó eszközöket árulni. 2013 augusztusában adták be a pályázatukat. Támogatást eddig nem kaptak, de egy tavaly év végi kormányhatározat lehetővé teszi, hogy nekik, a tartaléklistásoknak is révbe érhessen a projektjük. Összesen még 86 vállalkozás részesülhet támogatásban, így mindazok, akik szakmailag és tartalmilag megfeleltek a pályázat feltételeinek, belevághatnak, hogy megvalósítsák nagy álmukat.

 


Novák Lilla, 24 évesen lehetőséget kapott arra, hogy régi hobbiját hivatásszerűen űzze. Egyedi tervezésű és készítésű táskákat varr vállalkozásában. Ez a pályázat hozzásegítette, hogy ilyen hamar megvalósuljon az álma. “Kezdő vállalkozóként nem egyszerű, az ember szembesül a bürokrácia és az ügyintézés útvesztőivel, de érdemes volt belefogni, és másnak is ezt tudom javasolni. A mentorok, a szervezők annyit segítettek, bármikor tudtam hozzájuk fordulni, olyan támaszt nyújtottak, ami nélkül egyedül sokkal nehezebb lett volna még ha rendelkezésre is áll a pályázati összeg." – mesélte Lilla, aki reméli, hogy néhány éven belül ez a vállalkozás fogja megteremteni megélhetését.

A program tovább kíséri és segíti a fiatal vállalkozókat, hogy maximálisan saját lábra álljanak. Még ha számos nehézség közepette is, de végülis 366 új vállalkozással zárul a program. És ez 366 reménnyel teli életet jelent.


A projekttel kapcsolatos híreket folyamatosan követhetik az érdeklődők a www.t236.hu és a www.gondolkozzokosan.hu oldalon.

A program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezz a STARFACTORYBA!

A Pannon Várszínház 2015 tavaszán mutatja be Gém Zoltán STARFACTORY című musicaljét. A darabban elképzelt tehetségkutató verseny a valóságban is életre kel. (x) Tovább olvasom