Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fiatal vállalkozók támogatása a Dél-Alföldön: objektív szempontok, egyenlő esélyek a kiválasztásnál

Gőzerővel folyik a képzés és a kiválasztás a „A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-Alföldi régióban" című projektben. A 18 és 40 év közötti fiatalok üzleti indulását segítő program keretében a Budapesti Politechnikum Alapítvány (BPA) által vezetett konzorcium szakemberei január végéig több mint 1500 üzleti ötletet hallgattak meg, amelyek a program szlogenje a „GO – Gondolkozz okosan! – jegyében születtek. Az egységes szempontrendszer alapján végzett értékelés és kiválasztás után 585-en vehetnek részt a 72 órás vállalkozói képzésen, és egyben kapnak esélyt, hogy 3-6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerjenek el vállalkozásuk beindításához. (X)
Az egynapos vállalkozói alapozó képzéssel folytatódott a fiatalok vállalkozóvá válását segítő TÁMOP-2.3.6. A-12/1-2012-0008 – „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban" című projekt. A február 6-án záruló egynapos képzéseken a már egy kompetenciamérésen megfelelőnek talált több mint 1500 vállalkozójelölt vett részt. A képzést követő elméleti teszt, és az üzleti ötletek meghallgatása eredményei alapján választják ki közülük a BPA konzorciumi szakemberei azt az 585 pályázót, akik részt vesznek a február 10-e és március 6-a között lezajló 72 órás képzésben. Ezen a vállalkozások indításáról, működtetéséről és a vállalkozói kompetenciák fejlesztéséről tanulhatnak a fiatal vállalkozójelöltek.

Az egynapos képzésen már részt vett hallgatók nagyon pozitívan értékelték oktatóik munkáját, és a képzések hangulatát. Kiemelték, hogy sok pluszinformációt és biztatást kaptak az előadóktól, emellett kellemesen érezték magukat, illetve ahogy egyikük fogalmazott: „mindenre megkaptuk a választ, ezzel probléma nem lehet".

„Az írásbeli kompetencia-mérés, az egynapos képzés és értékelés, illetve az üzleti ötlet elbírálása is azonos módszertanra épül. A legfontosabb szempontunk az objektivitás, mivel az 1560 pályázó közül összesen 585 jut tovább az intenzív képzésbe. Nem önmagában az üzleti ötletet értékeltük, meghatároztuk az egyediség tényezőit, majd súlyoztuk annak érdekében, hogy a konzorcium elbíráló bizottsága felelős döntést tudjon hozni" – hangsúlyozta Orosz Hajnalka a BPA által koordinált konzorcium képviselője, ezzel is nyomatékosítva, hogy a projekt következő fázisába jutókról megszülető döntés valóban a vállalkozói alkalmasságot tükrözi.A 72 órás képzésen részt vevők számára sem ér véget a projekt a tanfolyam végével. Ezután ugyanis vizsgázniuk kell, és el kell készíteniük megálmodott vállalkozásuk üzleti tervét, amelyet egy független bírálóbizottság értékel.Ezt követi a projekt „B" komponense, amelyben a már a jóváhagyott üzleti terv alapján alapított vállalkozás nyújthat be pályázatot 3–6 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra, erre az országban először a Dél-Alföldi régióban pályázóknak 2014. március 10-től lesz lehetősége. Ezzel a Dél-Alföldi régióban legalább 270 új, induló vállalkozás jut támogatáshoz.

A projekttel kapcsolatos híreket folyamatosan követhetik az érdeklődők a www.t236.hu és a www.gondolkozzokosan.hu oldalon.A program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás három és fél hektáron

2014. január 29. és február 1. között ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az… Tovább olvasom