Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Fogadja örökbe vadasparki kedvencét!

Jelképes összegért bárki örökbe fogadhatja kedvencét a Szegedi Vadaspark lakói közül. A gyerekeknek és a felnőtteknek is különleges ajándék lehet egy 12 hónapos örökbefogadás. Az akció húsvét hétfőn indul.
Húsvét hétfőtől bárki örökbe fogadhatja a szegedi Vadaspark egyik lakóját - árulta el Veprik Róbert igazgató. A kezdeményezés nem újdonság az intézmény történetében. Nagy múltra visszatekintő programról van szó, amely most megújult formában várja az állatbarátokat.

Nem véletlen az időpont, a Vadasparkban a szezon a húsvéttal kezdődik. Ahogy mondják: ettől az időponttól a működésük maximális sebességre kapcsol. - Ahhoz, hogy folyamatosan igényes kikapcsolódást, és szórakozási lehetőséget nyújtsunk, minden évben újabb és újabb ötletekkel frissítjük a repertoárt, illetve színesítjük a meglévőket - magyarázta Veprik Róbert.

Veprik Róbert
Veprik Róbert

Úgy látjuk, hogy a gyermekek és felnőttek szoros kapcsolatot alakítottak ki az állatainkkal. Vannak olyan bentlakóink, akik már szinte családtagjai látogatóinknak. Az eddigi tapasztalataink és visszajelzések alapján, idén még izgalmasabbá és bensőségesebbé szeretnénk tenni az örökbefogadást.

Az akció szerint húsvéttól egy jelképes összeg ellenében egy oklevél igazolja, hogy a kedvenc kisállat az örökbefogadó szimbolikus tulajdona 12 hónapig. Bármilyen alkalomra szép ajándék a szeretteinknek, főleg egy kisgyermeknek. A Vadaspark dolgozói számára pedig az a legnagyobb ajándék, amikor azt látják, hogy a szülők többször is visszaviszik a csöppségeket az örökbefogadott állataikhoz - a Vadaspark így egyfajta léleknevelő feladatot is ellát. De az örökbefogadás akár egy vicces ajándék is lehet: az elmúlt években előfordult, hogy valaki nászajándékba adott egy örökbefogadást.

Schád László
Schád László

A programmal kapcsolatban a kötődést hangsúlyoznám - fogalmaz az örökbefogadással kapcsolatban Schád László gyermekpszichológus, a szegedi Lélekszerviz vezetője. - A sérült gyerekeknél pozitív fejlődési, változási folyamatot lehet tapasztalni az állatokkal való kapcsolatba kerülésük során. Az egészséges gyerekeknél pedig az elköteleződéssel a következetességre, a felelős kötődésre való nevelés segíthető elő egy ilyen örökbefogadási programmal - tette hozzá a szakember.

Schád László elmondta: gyermek és állat között nagyon erős kapcsolat alakulhat ki, ami segítheti a kisgyermek szocializációját. A gyermek személyiségében nagyon fontos az "én felelős vagyok érte"-érzés kialakulása. Az örökbefogadás lehetősége nemcsak egyszeri felkeresést jelenthet, hanem azzal járhat, hogy a gyerek többször meglátogatja kedvencét, s így egy következetes kapcsolattartás indulhat el.

Olvasóink írták

 • 4. baloghkatica 2010. március 26. 08:06
  „A lakosság által megvásárolt, majd leadott pici nyuszikat meg megetetik az örökbe fogadható tigrisekkel :D”
 • 3. Angyalszem111 2010. március 22. 21:52
  „Ezerszer jobb ajándék egy kisgyereknek, mint mondjuk valami hülye játék, ami pár hét után a szekrény alján végzi!”
 • 2. odysseus 2010. március 20. 23:12
  „ez egy rendkívül lélekemelő ötlet - jó a Vadasparknak, jó a gyerekeknek- közönségnek. Igazán szívből gratulálok annak, aki kiötlötte, minden jót a Vadaspark dolgozóinak és lakóinak!!”
 • 1. BagatElla 2010. március 20. 09:10
  „Mi tavaly örökbefogadtuk a két szibériai tigrist. A befizetett összeg egy része visszatérült, mert ingyenes családi belépőt kaptunk hozzá. Meg két oklevelet. A gyerkőcök meg boldogok, hogy van tigrisük.
  Azért érdekes volt a szomszédok reakciója, amikor elújságolták nekik a gyerekek az örökbefogadást: "És hova fogjátok őket tenni?"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

T-Home: Videók a műsorújságban

A T-Home-előfizetéssel rendelkező ügyfelek egyre több szolgáltatás közül választhatnak: például internetes tévélexikonnal bővíthetik műszaki ismereteiket. Vagy olyan műsorújságot böngészhetnek, amely videó-előzeteseket mutat be. Még laborleletet is értelmezhetünk a T-Home segítségével. Tovább olvasom