Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódik a FuturICT.hu projekt kutatásairól szóló kiállítás

2013. október 19.–november 20. között a Szent-Györgyi Albert Agórában látható a különleges tárlat. (X)
Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)
Kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agóra InformatoriumábanA kiállítás megtekinthető: 2013. október 19.–november 20.
Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23. )

A Szegedi Tudományegyetem TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 azonosítószámú „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)" című projekt keretében zajló kutatások kiindulópontja, hogy az elmúlt években hihetetlen mennyiségű információ kezdett felhalmozódni például a mobiltelefon-hálózatok, a szociális hálózati alkalmazások, az egyre olcsóbb képrögzítés, hatalmas tőzsdei pénzügyi informatikai rendszerek és más korszerű technológiák használatával.

Ezek az adatok fontos társadalmi folyamatokat reprezentálnak, ám e folyamatok feldolgozása csak részleges, és az adatok sokszor nem is érhetők el a nyilvánosság számára. Az adatok jelentős része elosztottan keletkezik, ami további kihívást jelent az elosztott feldolgozás módszereinek kidolgozása szempontjából. Ugyanakkor egyes tudományterületeken, mint a matematika, statisztikus fizika, számítástudomány igen értékes ismeretek halmozódtak fel, amelyek használhatók a nagy mennyiségű adat feldolgozásánál; és így a társadalmi folyamatoknak az új szempontokból, új algoritmusokkal történő elemzésére adnak lehetőséget, hozzájárulva a társadalmi, gazdasági folyamatok mélyebb megértéséhez, esetenként azok előrejelzéséhez, illetve a velük kapcsolatos döntések előkészítéséhez.

Az Informatoriumban megtekinthető kiállítás bemutatja a FuturICT.hu projekt keretében a legkiválóbb hazai szakemberek bevonásával folyó kutatásokat. A tárlathoz öt úgynevezett „meetup" kapcsolódik, melyekben az érintett kutatók a projekthez kapcsolódó aktuális kutatásokat vázolják fel, s kérdésekre is válaszolnak. A workshopok időpontjai: október 24., október 30., november 6., november 13., november 20., 17 órától.

További információk és részletes program a http://www.futurict.szte.hu címen érhetőek el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit nyújt a privát bankár? Minőséget magas hozamok mellett

Az Erste privátbanki üzletágának fejlődéséhez nagyban hozzájárulnak a vidéki privát bankárok.… Tovább olvasom