Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Gyakornokokat vár a Magyar Telekom

Ismét gyakornoki programot hirdet a Magyar Telekom a főiskolások és egyetemisták részére, hogy hozzájáruljon a hallgatók gyakorlati tudásának elmélyítéséhez. A szeptemberben induló programra május 1-jéig lehet jelentkezni a karrier.telekom.hu oldalon.
A Telekom Gyakornoki Programra olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. Az 5 hónapos, gyakorlatorientált képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok Magyarország legnagyobb telekommunikációs cégénél végezzék el a kötelező szakmai gyakorlatukat.

– Az a célunk, hogy friss tudással gazdagítsuk a céget – mondta Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes. – Szeretnénk megismerni azokat a fiatalokat, akik a felsőoktatásban tanulnak, legyenek akár másod-, harmadévesek, vagy végzősök. A februárban indított Telekom Gyakornoki Program sikerét mutatja, hogy több mint 700 hallgató jelentkezett. Közülük 86 diákot választottunk ki. Soha ennyi gyakornokot nem fogadtunk még 14 év alatt. Az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként büszkén mondhatom: a Telekom a legjobb hely arra, ahol a fiatalok megmutathatják, mire képesek.

A Telekom Gyakornoki Program a hallgatók számára heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. A fiatalok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után béren kívüli juttatásokkal bővül.

A program első két hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segíti őt a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad és a készségek fejlesztésében is jelentős szerepet játszik. Ezzel a módszerrel a Telekom igyekszik nagyvállalati, összetett tudását és tapasztalatát megosztani a diákokkal, pályakezdésüket is támogatva.

A gyakornoki program 2010. szeptember 1-jétől indul és 2011. január 31-ig tart. Jelentkezni az adatok, önéletrajzok feltöltésével május 1-jéig lehet a karrier.telekom.hu oldalon. A pályázók legkésőbb július 15-ig kapnak visszajelzést.

A Magyar Telekom, mint felelős munkáltató törekvéseit több elismeréssel jutalmazták:

- A Legvonzóbb Vállalat 2009 felmérésen a Telekom a 2010-ben és 2011-ben végző műszaki hallgatóknál az előkelő 4., a közgazdászhallgatóknál a 7. helyen végzett. A Telekom esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként gyakornoki programmal segíti a pályakezdőket. 

- A tavaly elnyert Legjobb munkahely díj a telekomosok elkötelezettségét fejezi ki, és elismeri a vállalat törekvéseit annak érdekében, hogy a Telekom szerethető és élhető munkahely legyen.

- Az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara által odaítélt Egészséges munkahely 2009 cím azt bizonyítja, hogy a Magyar Telekom felelősséget érez munkatársainak egészségéért. 

- A 12 legjobb magyar reklámfilm közé választotta a szakma tavaly az interneten terjedő Gyula című filmet, amely a hagyományostól eltérő módon népszerűsíti a Telekomot, mint munkahelyet. A Szívlapát netes oldal olvasói a 3. helyre szavazták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeplast TROCAL 88+: csúcsminőség a hazai ablakgyártásban

Ha Ön gondosan megtervezte álmai otthonát, és a legjobb építőanyagok mellé a legjobb nyílászárókat… Tovább olvasom