Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Ha már az Adrián nyaral, vitorlázzon egyet!

Nem kell feltétlenül Popeynek lenni ahhoz, hogy valaki tengerre szállhasson, elég, ha részt vesz az egyhetes tengeri vitorlás tanfolyamon az Adrián. Ezután egyedül is szelheti a habokat.
 

A horvát tengerpart népszerűsége évtizedek óta töretlen. Nem csoda, hiszen az apró szigetek sokasága, a tengerpart és a víz lenyűgöző szépsége megunhatatlan látványt nyújt. A magyarok által is kedvelt nyaralóhelyek számtalan szolgáltatással készülnek a turistaszezonra, a kikötők csúcsra járatott hajókkal üzemelnek. A vízi sportok szerelmesei kedvükre lubickolhatnak az élvezetekben, a vitorlások is garantáltan megtalálják számításukat, főleg, ha már rutinosnak számítanak ebben a sportban. Itt ugyanis már nincs idő a hajókezelésen gondolkodni.
 
- Ezért is hasznos, ha az egyhetes tengeri vitorlástanfolyamot elvégzik azok, akik a családi nyaralást vitorlázással megspékelve tervezik az Adrián - mondja Sarang Lajos, a Füredyacht Charter és Oktatóközpont tulajdonosa.

Tengeri vitorlásképzésük kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet a tengeri vízi jártasság megszerzésére. A tanfolyamon élesben sajátítható el a tengeri vitorlázáshoz szükséges speciális tudás, a tengeri navigáció elmélete és gyakorlata, manőverek begyakorlása. A képzésen léptékkörző és vonalzó segítségével tengeri koordináták és iránylatok szerkesztése a feladat, amivel a gyakorlatban a hajó pozícióját, irányát és sebességét lehet meghatározni.
 

A belvízi sport- és kedvtelési célú vitorlás kishajóvezetői képesítés nemzetközi érvényű, a világ összes belvizén jogosít vitorláshajó vezetésére. Ha ezzel a képesítéssel vezetjük vitorlásunkat, a hajótest hossza a 20 métert nem érheti el és a szállítható személyek száma nem haladhatja meg a 12 főt. A nemzetközi tengeri képesítés követelménye a belvízi jogosítvány megléte. A tengeri vitorlástanfolyamon lehetőség van a 12 tmf-es nemzetközi tengeri képesítés megszerzésére is.

Bár a vitorlázás kortalan, a tanfolyamokra leggyakrabban a 20-40 év körüliek jelentkeznek, de nem ritka az e fölötti korosztály sem. Sarang Lajos szerint a tengeri vitorlázás kifejezetten azoknak ajánlott, akik szeretik a nagy tereket és az ebből adódó lehetőségeket, a kalandokat, a gyönyörű tájat és rendelkeznek a tengeri hajózáshoz szükséges rutinnal. Az élményt adó, remek időtöltéshez ugyanis ez elengedhetetlen.

A Füredyacht felkészült és tapasztalt oktatócsapattal hirdeti képzéseit, de flottájukkal azokat is várják, akik önállóan szeretnének hajót bérelni.
 
A vitorlástanfolyamokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseiddel keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeinken:
Füredyacht Kft.
Információ | 06-30-999-3229
www.furedyacht.hu

További információért kattintson
 
(x)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tökéletes szettek egy kerti partihoz

Tökéletes szettek egy kerti partihoz
Amennyire a fesztiválok és a strand, annyira a kerti sütögetés is együtt jár a nyárral. Nincs is… Tovább olvasom