Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Hamarosan mindenütt vadonatúj a Vodafone megbízható hálózata

- „Elkezdődött a visszaszámlálás, hamarosan lezárul a Vodafone nagy hálózatmodernizációja. Már most a lakosság 70 százaléka számára elérhető a 21 és 42 Mbit/sec sebességű vadonatúj 3G mobilinternet hálózatunk" – jelentette be dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke, majd hozzátette: „a társaság meg tudja valósítani, amit ígért: az országos lakossági mobilinternet lefedettséget.
A 2012-es év kihívása, hogy a 2G-s felhasználók tábora 3G-s készülékekre, okostelefonokra váltson, hogy valóban kihasználhassa a Vodafone megbízható hálózatát, amely minden modern kihívásnak eleget tesz. Ennek ékes bizonyítéka, hogy minap – a magyar mobiltelefónia és rádiózás történetében először – a Class FM Morning Showja a budapesti 6-os villamosra költözött és a Vodafone hálózatán keresztül sugározta élő adását."

A szűk egy éve kezdett hálózatfejlesztés gyorsan haladt, mindössze 9 hónap alatt, karácsonyra – a főváros kivételével – az egész ország technológiai “frissítése" elkészült, és Budapest is hamarosan vadonatúj hálózatot kap. Mára több mint 2200 bázisállomás modernizálásával, közel 120 új létesítésével közel 700 településen vált elérhetővé a szupergyors Vodafone mobilnet: az elméleti maximális letöltési sebesség mindenütt 21,6, valamint 100 nagyobb településen , 42 Mbit/sec-re nőtt.

– A Vodafone a legkorszerűbb technológiák segítségével megújította a kapcsolóközpontjait is, szobányi berendezések helyett az átlagos, óránként 2,3 millió percnyi beszélgetésözönt ma már kisméretű berendezések kezelik – hangsúlyozta Döbrőssy Gábor műszaki vezérigazgató-helyettes. A világon elsőként installálták az OSTA2-es Huawei hardverplatformot, itt az energiafogyasztás fele a korábbinak. A megspórolt energia egyet jelent havonta 2358 fa életének megkímélésével, vagy 280 háztartás éves energiaszükségletével.

A vállalat gondolt a fővárosban tömegközlekedőkre is, és elsőként vitt mobilinternetet a budapesti metró alagutakba, először a piros és kék metró vonalára. Néhány napja azonban már a kisföldalatti vonalán is lehet mobilinternetezni és – a két végállomás közt utazva – akár 14,5 órányi mp3-as zenét is le lehet majd tölteni okostelefonon, vagy tableten keresztül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okos mérés együttműködés az E.ON és a Telekom között

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom, az energetika és telekommunikáció iparágak vezető… Tovább olvasom