Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Iskolák a határon

A MIOK Szegedi Szakképző Iskola diákjai 2010. szeptember 17-19. között a szabadkai Bosa Milicevic Közgazdasági Középiskola tanulóival közös projekt megvalósításába fogtak.
A szakmai együttműködés keretében a hat szegedi idegenforgalmi és reklámszervező szakon tanuló diák a Szabadkán eltöltött három nap alatt olyan promóciós anyagot állított össze a határon túli városról, amelyben kortársaik érdeklődését szeretnék felkelteni Szabadka iránt. A szabadkai magyar tannyelvű oktatásban részt vevő diákok végig kísérték a szegedieket, bemutatták hétköznapjaikat, érdekes információkkal egészítették ki a szakmai idegenvezetést. A szabadkai iskola irodalmi esttel várta a szegedi diákokat, amelyben Kosztolányi Szabadkájára emlékeztek dallal, verssel, zenével, Szegedet pedig Juhász Gyula, Bene Zoltán, Pintér Zoltán művei segítségével idéztük meg. A délután címe "Találkozás" volt, amely utal a közös történelmi, kulturális gyökerekre, arra irányítja a figyelmet, hogy a tanulók szakmájukban a regionális szemléletre törekedjenek.


Mindazt, amit a diákok elsajátítottak az elméleti oktatás segítségével, a projekt megvalósítás során átültették a gyakorlatba. Lehetőségük nyílt közvélemény kutatásra, problémafeltárásra, idegenvezetésre, képi anyag elkészítésére, feldolgozására, kiadványszerkesztésre.
A szakmai idegenvezetést külső szakmai szakértő, Mihály Illés, a szegedi Tourinform Iroda vezetője vállalta fel, a képi anyag rögzítésében, vágásában pedig a Szegedi Egyetem televíziójának két fiatal munkatársa nyújtott segítséget.

Iskolák a határon (galéria)

A program megvalósítása az Apáczai Közalapítvány HATÁRTALANUL! programjának keretében jöhetett létre: A MIOK Szegedi szakképző Iskola 602.000 Ft-ot nyert el a pályázaton, amely lehetővé tette, hogy hat diák és két kísérője három napot eltöltsön Szabadkán, és erősítse a szakmai együttműködést a középfokú szakképzésben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évről évre komfortosabb Szentes

Egy település lakói alacsony közműdíjakat szeretnének. A szolgáltatók viszont az eredményes… Tovább olvasom