Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Jótékonysági hangverseny az árvízkárosultak megsegítésére - a Magyar Telekom támogatásával

A Magyar Telekom támogatásával Magyar Fantázia címen június 22-én, a Művészetek Palotájában jótékonysági hangversenyt rendeznek az árvízkárosultak megsegítésére.
A programot a Concerto Budapest zenekar szervezi a legkiválóbb magyar zeneművészek közreműködésével. A nagyszabású kulturális esemény teljes bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el az árvízkárosultak részére.

A Magyar Telekom és a Concerto Budapest június 22-i, Magyar Fantázia című jótékonysági hangversenyén Keller András és a Concerto Budapest mellett olyan neves művészek és együttesek lépnek fel a Művészetek Palotájában, mint Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok, Jandó Jenő, valamint Balogh Kálmán, a Muzsikás együttes és Petrás Mária.

A jótékonysági koncert teljes nettó bevételét – amelyet szintén a Magyar Vöröskeresztnek utalnak át – a fellépő művészek, a Magyar Telekom és a Concerto Budapest az árvízkárosultak megsegítésre ajánlja fel.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a jótékonysági koncert kapcsán elmondta: – A Magyar Telekom elsőként sietett a magyarországi árvíz károsultjainak megsegítésére, amikor – más távközlési szolgáltatókkal összefogva – árvízi segélyvonalat indított. A katasztrófahelyzet súlyosabbá válása és a rászorulók számának emelkedése miatt fokoztuk erőfeszítéseinket, hogy még többet tehessünk a károk enyhítése és szolidaritásunk kézzel fogható kifejezése érdekében. Több intézkedésből álló, átfogó támogatási csomagot hoztunk létre, amelynek fontos eleme a jótékonysági koncert. A felajánlott adományokat partnereink segítségével mielőbb eljuttatjuk a leginkább rászorulókhoz.

Keller András, a Concerto Budapest főzeneigazgatója így érvelt: – Amikor láttuk, hogy az országban milyen súlyos a helyzet és hány ember kényszerül az árvíz miatt elhagyni az otthonát, úgy döntöttünk, mi is segítünk, ahogy tudunk. Összefogtunk a Nemzeti Filharmonikusokkal és számos kiváló művésszel, hogy együtt teremtsünk lehetőséget az adományozásra. Bízunk benne, hogy a jótékonysági hangverseny sok látogatót vonz majd, akik egy kellemes estét eltöltve a jegyvásárlással másokon segíthetnek.

A koncert műsorán szerepel többek között Liszt Magyar fantáziája, Bartók Román népi táncok című műve, Kodály Háry János szvitje, és Beethoven IX. szimfóniája.

A jótékonysági hangversenyről és a jegyekről bővebb információ a Concerto Budapest és a Művészetek Palotája pénztáraiban és internetes oldalain található.A Magyar Telekom az elmúlt hetekben több kezdeményezést indított újára az árvíz elleni védekezés és a helyreállítási munkálatok támogatására. A vezető telekommunikációs szolgáltató ajánlati márkái, a T-Mobile és a T-Home május 19-én két másik mobilszolgáltatóval összefogva árvízi segélyvonalat indítottak a 1749-es számon. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak. A Magyar Telekom június 8-án jelentette be, hogy 60 millió forintos támogatást nyújt az árvízi munkálatok megsegítésére, valamint 200 darab T-Mobile Dominó kártyával ellátott telefont bocsát az árvíz által leginkább sújtott településeken élők, illetve a mentési munkálatokban résztvevő lakosság rendelkezésére. A mobiltelefonok szintén a Magyar Vöröskereszt szervezésében jutnak el az érintettekhez.

A Magyar Telekom saját dolgozói körében is adománygyűjtést indított. A dolgozók által felajánlott összeget a cég annak kétszeresével kiegészíti és az így összegyűlt összeget folyamatosan juttatja el a segélyszervezeten keresztül a rászorulókhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Redőnyök, szúnyoghálók - akció a foci vb végéig!

Ha redőnyét és szúnyoghálóját egyszerre rendeli meg, úgy most minden redőnyhöz ajándékba adjuk a… Tovább olvasom