Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Józan célok, délibábok helyett

Beszélgetés Such Sándorral, a CIB Kis- és középvállalati üzletág Kelet – Magyarországi Régió igazgatójával

Such Sándor, a CIB Kis- és középvállalati üzletág Kelet – Magyarországi Régió igazgatója
Such Sándor, a CIB Kis- és középvállalati üzletág Kelet – Magyarországi Régió igazgatója

Sok pénzintézet teljes mértékben leállt a hitelezéssel az elhúzódó recesszió miatt. Mit gondol erről és ezen belül is a helyi vállalkozások lehetőségeiről?

Számos pozitív példát látok a térségben ügyfeleim között. Kiemelkedőnek tartom például a jelentős termőfelület növekedést eredményező, korszerű technológiát felhasználó forráskúti üvegház beruházást, amit finanszírozunk. Ebből is látható, hogy vannak olyan beruházások Magyarországon, amelyek hitelből valósulnak meg. Közös jellemzőjük, hogy elsősorban hosszú távú, átgondolt stratégia mentén születnek, Bankunk is ezeket preferálja.

De szívesen beszélek a jelenleg is zajló telephely fejlesztésekről és gép beruházásásokról is, melyek Csongrád és Bács-Kiskun megyében valósulnak meg.
A sort pedig folytathatom olyan, hazai tulajdonú vállalkozásokkal, amelyek új technológiai beruházásokat hajtottak végre Kelet-Magyarországon, melynek finanszírozásához EU-s támogatást és banki hiteleket egyszerre vettek igénybe.
Úgy gondolom, egy banknak együtt kell gondolkodnia üzleti partnereivel, és közösen megtalálni a józan célokat és az azokhoz rendelt hiteleket, mert hosszú távon ez az érdeke mindkét félnek, a délibábok kergetése helyett.

Mit jelent egy vállalkozás mindennapjaiban egy személyes kapcsolattartó? Ad ez valami többletet a napi rohanásban egy cég vezetőjének?

Többek között pont a napi rohanásban és napjaink gazdasági környezetében válik egyértelművé, milyen meghatározó egy vállalkozásnak, hogy banki oldalról állandó kapcsolattartója van. A cég számára ugyanis arca lesz a banknak. Szerteágazó ügyeivel és kérdéseivel egy emberhez fordulhat a vállalkozás, aki igent vagy nemet mondó kapuőr helyett egy tanácsadó, aki képes meglátni az összefüggéseket egy erős, univerzális bank kínálta termék- és szolgáltatás-portfolióban. Ennek köszönhetően megtalálja az ügyfélre szabott megoldást, és igény esetén akár segít tisztán látni a vállalkozás vezetőjének. Az én személyes munkámat is közel félszáz kapcsolattartó segíti Kelet-Magyarországon. Úgy gondolom, ez a jövő, ami a vállalkozás és a bank kapcsolatát illeti.

A vállalkozásoknak szinte lehetetlen előre tervezni a jelenlegi gazdasági helyzetben. Mi a helyzet az önök esetében?

Úgy látom, hogy a bank és a vállalkozás közötti bizalom minden időszakban fontos, de az elmúlt öt évben ez felértékelődött. Ami minket illet, ezt a bizalmat csak korrekt üzleti partnerséggel, racionálisan átgondolt és hosszú távú szolgáltatásokkal lehet fenntartani. A célunk az, hogy a régóta jól működő kapcsolatainknak ügyfeleinkkel híre menjen, és minél többen úgy gondolják: a minőség ismerve az, ha egy vállalkozás pénzügyi partnere a CIB.

CIB Bank Zrt. - Vállalkozások jelenéről és jövőjéről

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PILLÉR Takarékszövetkezet: biztonság és megújulás

Soós Sándor elnök-ügyvezető azt mondja, egyre inkább nyitnak a fiatalok felé, miközben az idősebb generációról sem feledkeznek meg. Tovább olvasom