Délmagyar logó

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 17°C | 28°C Még több cikk.

Kelendőek a Szegedi School of Business Tagintézmény szoftverfejlesztői és turisztikai szakemberei

Augusztus 24-ig várja az új diákok jelentkezését a Szegedi School of Business Tagintézmény, amely 11 ingyenes, nappali és esti tagozatos képzést kínál 18-25 év közötti, érettségivel rendelkező fiatalok számára.
2017 szeptembere óta az iskola fenntartója a Magyarországi Bencés Kongregáció, de a működtetési változások ellenére az 1999 óta országos iskolahálózat részeként tevékenykedő iskola informatikai, turisztikai, sport- és üzleti kétéves képzései töretlen népszerűséggel folynak.
 
– A tartalom nem változott, csak a fenntartó – fogalmaz Papp Róbert tagintézmény-vezető. – Az új körülmények hosszú távú gazdasági megerősödést és stabilitást hoztak úgy, hogy a tanári kar nagy része, valamint a képzési kínálat és színvonal változatlan maradt.
 
A szoftverfejlesztő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, vállalkozási és bérügyintéző, sportedző, kisgyermekgondozó, irodai titkár, turisztikai szervező, pénzügyi-számviteli ügyintéző, fitnesz-wellness instruktor, informatikai rendszer üzemeltető, valamint idegenvezető képzésekre már most érdemes előjelentkezni a sobszeged.hu oldalon, mert túljelentkezéseknél a regisztrált sorrend számít majd.
 
Az iskolába jelenleg 260 tanuló jár, az újpetőfitelepi Lidicei téren található tagintézményben évente 8-10 osztály végez. A diákok pozitív visszajelzései alapján Papp Róbert büszke az eredményekre: a szoftverfejlesztők, logisztikai szakemberek, kisgyermekgondozók már a végzős vizsgák idejére találnak munkahelyet, illetve a tanulók közel fele már a képzés ideje alatt saját vállalkozásba kezd.
 
A diákcentrikus iskola tolerálja ezt a fajta önállóságot, és a bencés rend védőszárnyának köszönhetően törekszik megteremteni a családias, támogató közeget, ahol lehetőség van a személyes tanár-diák kapcsolatápolásra.
 
Az iskola vonzó a kisebb, Szeged környéki településekből érkező tanulók számára, de sok hódmezővásárhelyi, makói, szentesi diák is a School of Businesst választja. A jelentkezők számára a szakmaszerzés mellett nemcsak az iskola segítő háttere a csábító, hanem a gyakorlatorientált képzési struktúra a jól kiépített partnerhálózattal, az emelt angol óraszám – ami heti 12, illetve 6 órát jelent –, az egyetemi tanulmányokhoz szerezhető OKJ szakképesítés esetén kapható többletpontok is.
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit érdemes higgadtan végig gondolnia a tájékoztatást közzé tevő vállalkozónak?

Mit érdemes higgadtan végig gondolnia a tájékoztatást közzé tevő vállalkozónak?
Tovább olvasom