Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Közlekedés célú kerékpáros kampány Kisteleken

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával megvalósuló „Kistelek Kelet –Nyugat irányú kerékpárút kialakítása" projekt keretében a Régiók Fejlesztéséért Egyesület „Közlekedés célú kerékpáros kampány Kisteleken" címmel kerékpáros kampányt bonyolított le.

Az általános iskolás diákok prezentációval egybekötött előadásokon kerülhettek közelebb a kerékpárral való közlekedéshez. Az előadások során többek között megismerkedhettek a kerékpárok fejlődésével, a közúti közlekedés szabályaival, a biztonságos közlekedés alapjaival és fontosságával.
A résztvevő diákok részére kerékpáros rajzpályázat került meghirdetésre, melyre számos alkotás érkezett be, a legjobb művek díjazásban részesültek.

A Sajt és Gasztronómiai fesztivál alkalmával a gyermek korosztály részére kerékpáros akadály és KRESZ pálya került felállításra, mely lehetőséget biztosított a gyermekek számára a gyakorlásra,
a kerékpár stabil kezelésének elsajátítására. A pályán az ügyességi feladatok mellett nagy hangsúly került a gyakorlati KRESZ oktatására, az elhelyezett táblák és a kialakított szituációk által.

A felnőtt korosztály számára a rendezvényen kialakított helyen kerültek bemutatásra a kampányelemek, az érdeklődők a szóbeli információkon túl kiadványokból ismerkedhettek meg a kampánnyal, és a kerékpározással, mint környezetbarát és egészséges közlekedési mód.
Az általános iskolás és a felnőtt korosztályon túl a kisteleki óvodások is megismerkedhetnek a futóbiciklik és a kerékpározás alappilléreivel. Az óvodákban felállított pályán bizonyíthatták ügyességüket, és ismerkedhettek meg a fontosabb KRESZ táblákkal.

http://kerekpar.rfe.hu/

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élménynap és 50 millió forintos adomány

Fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermekek játszhat-tak, szórakozhattak… Tovább olvasom