Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Közös örökségen alapuló turizmusfejlesztési kezdeményezés

Szeged és Szabadka március végén lezárta közös pályázatát.
Az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt igényét, hátterét az adta, hogy a partnerek felismerték: az egymással való versengés helyett a kooperáció, a közös megjelenés, és közös programkínálat nyújthat olyan differenciált szolgáltatást, ami versenyelőnyt biztosíthat a rendkívül sokszínű, számos formájú szolgáltatást kínáló, erősen kínálati jellegű turisztikai piacon. A partnerek, valamint a megvalósítás helyszínéül szolgáló további települések közös érdeke, hogy egyikük sem maradjon "egynapos" turisztikai célpont, hanem turisztikai vonzerejüket egyesítve és csomagban kínálva növeljék a térségben töltött vendégéjszakák számát, illetve a célterületre áramló bevételek mennyiségét. Ennek megvalósításához a partnerek olyan közös alapot kerestek, amire turisztikai együttműködésük a kezdetektől alapozható, és jó kiindulópontot jelent ahhoz, hogy hosszabbtávú, stratégiai együttműködésüket is megalapozzák. Ez a kiindulópont a szecesszió építészete, mint közös turisztikai vonzerő, ami határon átnyúló, turisztikai szempontból kiaknázásra váró értéket képvisel.

A pályázat keretében többek között megújultak Szegeden az információs térképek, illetve újak kerültek ki. 3 új érintőképernyős információs terminál került kihelyezésre. Vakoknak és gyengénlátóknak a Széchenyi téren és a Dóm téren térplasztikákat állítottak fel. Közös kiadványok készültek, melyek bemutatják a szecessziós értékeket a két városban. Ezeket kiállításokon terjesztették a pályázatban résztvevő turisztikai szakemberek. Nem utolsó sorban elkészült egy 30 perces film is, mely ugyancsak elsősorban a két város szecessziós épített kultúráját hivatott méltán bemutatni az érdeklődőknek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE Innovációs Verseny díjkiosztó az SZTE Innovációs Napon

„Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja" című pályázat keretein belül 2013. március 21-én rendezte meg az SZTE az Innovációs Napot. (X) Tovább olvasom