Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Különleges megoldások az állatgyógyászatban

A budafoki állatorvosi rendelő vezetője hamar felismerte, hogy úgy lehet kivételes a praxisban, ha egyedülálló módszereket, eszközöket használ.
Dr. Thuróczy Julianna 1998-ban nyitotta meg a XXII. kerületben Budafoki Állatgyógyászati Központ néven állatorvosi rendelőjét. Az általános állatorvoslás mellett, a daganatos állatok kezelésére és a szaporodásbiológia- endokrinológiára specializálódtak, illetve gyógyszer és műszerfejlesztő cégek megkeresésére végeznek vizsgálatokat. „Magyarországon egyedüliként az onkológiai betegek vizsgálata során SPECT-CT, PET/CT és szcintigráfiás vizsgálatra van lehetőség a rendelőben. Kezelésükre, szintén máshol nem alkalmazott módon, a kemoterápia mellett, sugárterápia is rendelkezésre áll. A szaporodásbiológiai gondozás és a különböző hormonzavarok kezelése a meddőség, elhízás kezelésétől a fedeztetés optimális idejének megállapításán és a 'vemhes-gondozáson' keresztül az esetleges császármetszésig mindent felölel" – mesélte a doktornő.

Két évvel ezelőtt, új, nagyobb, korszerűbb és felszereltebb rendelőbe költözött a cég, melynek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a betegforgalom, ami azóta is folyamatosan tart, bár jóval lassabb ütemben. „Igyekszünk új szolgáltatásokat nyújtani és a pácienseket mind újabb csatornákon keresztül megszólítani. Az új rendelő megnyitásával párhuzamosan honlapunk is új arculatot kapott. Az évek óta nagy sikerrel működő orvos válaszol rovatunk mellett hírlevelet, rendelői blogot indítottunk. Jelenleg tizenegy alkalmazottal, reggel 8-tól este 20 óráig és szombaton 9-től délig tartunk nyitva."

A fejlődés és növekedés ellenére az Állatgyógyászati Központot is megérintette a gazdasági világválság szele. „Budapesten kiugróan megnőtt az állatorvosi rendelők száma, és bár hazánkban sokkal nagyobb az egy lakosra jutó kutya- macskatartók aránya, mint a környező országokban, a fizetőképesség sokkal alacsonyabb. Ahhoz, hogy talpon maradjon a cég és nyereséget könyveljünk el, mindenképp befektetéseket kell eszközölni. Új termék, új szolgáltatások bevezetésére van szükség. A beruházások, vásárlások során elsődleges szempont, hogy a közvetve vagy közvetlenül, de a szolgáltatásunk színvonalát emelje. Hatására gyorsabb legyen a betegellátás, hamarabb lehessen a diagnózist felállítani, új szolgáltatást tudjunk nyújtani. Szerencsére munkatársaink is partnerek abban, hogy a rendelő működtetése a lehető leggazdaságosabb legyen. A gyógyszer beszerzéseknél, szolgáltatás megrendeléseknél kiemelt figyelmet fordítanak a beszerzési árakra, ha új eszköz beszerzését javasolják, a javaslat mellé rögtön legalább két-három árajánlatot is mellékelnek."

A befektetések mellett, azonban muszáj volt spórolást is eszközölni, melynek eredményeként Julianna felmondta eddigi energiaszolgáltatójával a szerződést, és egy új, jóval kedvezőbb együttműködést írt alá az E.ON Energiaszolgáltató Kft-vel. „Az energiaszolgáltató váltás mindenképp szükségessé vált, mert terveink között szerepel egy, a közép-európai régióban is egyedülálló, állatorvosi felhasználású SPECT-CT készülék telepítése, amelynek az üzemeltetése jelentős mértékű energiafelhasználást igényel. Ebben a nagyságrendben egy-két forintos különbség is jelentős csökkenést idéz elő az áramszámlában. Tizenegy ember foglalkoztatása már komoly felelősség, minden megspórolt forint elsősorban a szolgáltatások megújításán keresztül a rendelő stabil, kiegyensúlyozott üzemeltetését szolgálja. Így sikerült elkerülni, hogy a válság hatására bárkit el kelljen bocsátani."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresni kell a kiutat

Mindig ahhoz kell igazodni, ami van, és abból kell kihozni a legtöbb lehetőséget, keresni a kiutat még egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben is. Tovább olvasom