Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Media Markt: hogy senki ne maradjon le a fontos helyzetekről

A set-top boxokra szintén lehet rögzíteni meghatározott mennyiségű műsort. Miért érdemes mégis külön felvevőt vásárolni tévénkhez? A Media Markt válaszol. (X)
– A brazíliai labdarúgó világbajnokság néhány meccse az időeltolódás miatt magyar idő szerint hajnalban kezdődik: ha a focit, vagy bármilyen más műsort szeretne rögzíteni az ember a tévéből, azt milyen felvevő eszközre célszerű felvenni, és miért? – kérdeztük a Media Markt szakértőjét.
– Legegyszerűbb dolgunk a szabadon fogható földfelszíni digitális adás rögzítésével van, mivel ebben az esetben a televízió tunerét használjuk, nem a szolgáltató set-top boxát. A mostani televíziók zöméhez ebben az esetben elegendő egy adathordozót csatlakoztatni, és a televízió menüjéből kiválaszthatjuk a rögzíteni kívánt műsort.

– A set-top boxokra szintén lehet rögzíteni meghatározott mennyiségű műsort. Miért érdemes mégis külön felvevőt vásárolni tévénkhez?
– Analóg kábeltévénél marad a videó magnó, DVD író. Digitális kábeles szolgáltatónál használhatjuk a televíziónk DVB-C tunerjét, ebben az esetben is csak adathordozóra van szükségünk. IPTV esetében a szolgáltató beltéri egységével lehet felvételt készíteni, de ezért a plusz funkcióért általában plusz díjat is kell fizetnünk. Műholdas vételnél a szabadon fogható adások rögzítését is megoldhatjuk a televíziónk DVB-S tunerével, egyre több televízió rendelkezik már digitális satelit tunerrel.


– Mire kell figyelni a vásárláskor? Minden felvevő kompatibilis minden televízióval, vagy a vásárlás külön szakértelmet igényel?
– Mivel ma már digitálisan rögzítünk, így elegendő a megfelelő kapacitású pendrive-ot, merevlemezt beszerezni, a többit a televíziónk, beltéri egységünk elvégzi. A televízióknál arra azonban ügyelni kell, hogy minimum 40GB szabad kapacitása legyen.

– Hány óra műsort lehet rögzíteni a modern felvevőkön?
– Csak a rendelkezésünkre álló adathordozó kapacitása szab határt, egy óra FullHd minőség nagyjából 10GB helyet igényel. A felvételt csak azon az eszközön lehet visszajátszani, amelyiken készítettük azt. Amennyiben a televíziónk rendelkezik Time Shift funkcióval, úgy a digitális műsorszórás lehetőséget ad az élő adás megállítására, visszajátszására, így biztosan nem maradunk le egyetlen fontos helyzetről sem.

A Media Markt szakértői legközelebb a hűtővásárláshoz adnak olvasóinknak ötleteket, hasznos tanácsokat, de várják olvasóink e-mailben feltett kérdéseit is.

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

"Sokkal többet értem el a gyerekkori álmomnál"

Alig egy hónap, és a Zorba, a görög táncprodukció megnyitja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokat. Interjú Harangozó Gyula művészeti igazgatóval. (X) Tovább olvasom