Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Melegedjen a REÖK angyalát ölelgetve

A két ünnep között sem maradnak program nélkül a kultúrára éhes szegediek: ingyenes tárlatvezetéssel várják őket a REÖK „Ha eljön az angyal…" c. kiállítására. Az adventi tárlaton egy melegséget árasztó angyallal is találkozhatnak. (x)
A REÖK történetének egyik legizgalmasabb kiállítását nézhetik meg január 18-ig a látogatók, méghozzá ingyenesen. A „Ha eljön az angyal…" c. tárlat hazai kortárs képzőművészek munkáin keresztül reflektál az ünnepi időszakra, megidézi annak legfontosabb jellemzőit, az új élet misztériumát, a remény erejét, a világosság győzelmét. A karácsonyi családlátogatások után, pihenésképpen ehhez kapcsolódó programot ajánl a REÖK a látogatóknak: december 30-án 15 órától Gulyás Gábor, a kiállítás kurátora tart ingyenes tárlatvezetést az érdeklődőknek.


A Modem és a Műcsarnok volt igazgatója az alkotások minden négyzetcentiméteréről olyan izgalmas információkat tud megosztani, amelyek azoknak is érdekesek lesznek, akiktől a kortárs művészet egyébként távol áll. A kurátor szerint a kiállítás hívő embereknek és azoknak is szól, akiket pusztán az ünnepi készülődés, a karácsony szelleme ösztönöz elmélyedésre. Ha az elvontabb jelentésű alkotások csak keveseket fognak is meg, az angyal, akinél szó szerint meg lehet melegedni vagy a valódi arannyal szőtt goblenek bárkit ámulatba ejtenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön Pötyi!

A Délmagyarország januártól új gyermekfüzet-sorozattal jelentkezik! A Pötyi első száma… Tovább olvasom