Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Mert nagyot álmodni a Squash Club és Szabadidőközpont

Komoly fejlesztésekre került sor az utóbbi hónapokban a szegedi Squash Club és Szabadidőközpontban: a Kenyérgyári úti létesítményben már átadták a 12 vívópástot és 4 tollaslabdapályát magában foglaló új részleget, és további fejlesztéseket is terveznek.
"Új pályák készültek el a Squash Club Szabadidőközpont fejlesztése kapcsán, amire már régóta készültünk – kezdte az eddigi fallabdapályák, szaunák, medence és tornacsarnok mellé megvalósuló újdonságok bemutatását Pápai Miklós ügyvezető. – Klubunknak már régóta van egy sikeres tollaslabda-szakoszálya, a Tisza Tollas SE, melynek eredményei és létszáma időszerűvé tették a lehetőségek bővítését. Nyári edzőtáboraik alkalmával ismerkedtünk meg az SZTE Vívó Klubbal, jó kapcsolat alakult ki közöttünk, így amikor szóba került a fejlesztés, hamar megegyeztünk – fogalmazott.

A Kenyérgyári úti létesítményben az első emelet fölé építették fel az új edzőtermet, amely két részből áll: a kisebbikben egy tollaslabdapálya és három vívópást kapott helyett, a nagyobbikba három pálya és kilenc pást került. Mivel a tollaslabdapálya és a pást hossza csaknem megegyezik, így nagyon könnyen átalakítható mindkét sportághoz a csarnok. Az uniós pályázati pénzből megvalósuló beruházás során hazánk egyik legmodernebb vívócsarnoka és harmadik legnagyobb tollaslabda-létesítménye készült el.

Mert nagyot álmodni a Squash Club és Szabadidőközpont. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Biztos vagyok benne, hogy a két sportág számára fellendülést jelent majd a beruházás, és hogy az új jelentkezők a kisgyermekkortól a szeniorokig szeretik majd a helyet – tette hozzá Pápai Miklós.

Lehet jelentkezni!

A megújult Squash Club és Szabadidőközpontban bárki elkezdhet sportolni, minden korosztályt egyaránt várnak a Kenyérgyári úton. A tollaslabdához kedvet érzők Kovács Dóránál a 20/5050109-es telefonszámon vagy személyesen kedden és csütörtökön 16.30-kor jelentkezhetnek, míg a vívással kapcsolatban Kiss Tibort a 30/4379414-es számon, vagy hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától a helyszínen lehet elérni.

– Az, hogy jobb körülmények között készülhetünk, nagy fejlődés a klubunknak – árulta el Kiss Tibor, az SZTE Vívó Klub vezetőedzője. – Mellettem Nagy Zsolt és Nagy Ágnes Virág tart még edzéseket a kezdőktől a szeniorokig, amely két kategória néha egybe is esik: sokan talán nem gondolnák, de a vívást őszülő halántékkal is bárki elkezdheti – tette hozzá.

– Ez a tollaslabdára is igaz, sőt már van olyan szülő, aki amíg a gyermeke vív, addig eljön tollasozni – vette át a szót Kovács Dóra, aki szeptember óta dolgozik az ötven versenyzőt foglalkoztató Tisza Tollas SE vezetőedzőjeként, és kifejezetten a tollaslabda, valamint tanulmányai miatt költözött a városba. – Sok tehetséggel dolgozhatok, és a kezdők, az amatőrök lelkesedésére sem lehet panasz – emiatt, és az új csarnok miatt is sok szép sikert várok a szezontól – tette hozzá.

Nem csak a verseny-, hanem a tömegsportnak is kiváló helyszínt nyújthat a Kenyérgyári úti létesítmény, amely hétvégén kiváló elfoglaltság lehet a család minden tagja számára. És hogy lesznek-e további újítások a Squash Club és Szabadidőközpontban?

Mert nagyot álmodni a Squash Club és Szabadidőközpont. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Reményeink szerint már jövőre, de ez egyelőre legyen meglepetés – zárta a beszélgetést Pápai Miklós.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidd magaddal a Videotékád!

Már nemcsak a tévé képernyőjén keresztül lehet megtekinteni a T-Home Interaktív TV Videotékájában… Tovább olvasom