Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Parkolási módosítások Szegeden

A 2010. évi XLVI. és a 2010. évi XLVII törvények módosítását követően Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának 25/2010. (VI.30.) Kgy. rendelete szerint 2010. július 1-jétől Szegeden a fizető parkolóhelyek igénybevételének feltételei néhány pontban megváltoztak, melynek fontosabb elemei a következők:

- Fizető várakozóhelyen a kétkerekű motorkerékpár kivételével valamennyi rendszámmal, hatósági jelzéssel rendelkező gépjármű (például mopedautó) kizárólag parkolószelvénnyel, SMS-ben váltott szelvénnyel, parkolóbérlettel, vagy a parkolási jogosultság egyéb módon történő igazolásával várakozhat.

- Zöld zónában a minimális várakozási idő fél óra, tehát ebben a zónában egy darab zöld, negyedórás szelvény nem érvényesíthető. Természetesen kettő vagy több negyedórás szelvény folytatólagos érvényesítésével – így a várakozási idő fél óra vagy annál több - a zöld szelvény használata megengedett.

- A sárga és a kék zónában egy darab negyedórás szelvény kihelyezése továbbra is elfogadható.

- Mobiltelefonon keresztül a negyedórás „szelvény" továbbra is megvásárolható és minden övezetben érvényes.

- A várakozási díj, és ebből adódóan a pótdíj is zónánként más-más módon alakul, és figyelembe veszik azt is, hogy munkanapon vagy szabadnapon történt-e a parkolás. A korábbi egységes pótdíj helyett így hatféle pótdíjösszeg került bevezetésre.

- Változtak a türelmi idők is: aki egy órára vásárolt parkolási jogosultságot, annak 15 perc, míg ennél rövidebb idő esetén 5 perc a türelmi idő a jegy lejáratát követően.

- A pótdíj befizetési határideje 8 napról 15 napra emelkedett, ám aki ezen idő alatt nem rendezi, annak a postán kiküldött fizetési felszólításhoz csatolt csekken több, mint háromszoros pótdíjat kell befizetnie.

A megváltozott szabályokról bővebben a www.szepark.hu is oldalon olvashatnak, illetve a Deák Ferenc utca 31. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodánkban dolgozó munkatársaim szívesen állnak rendelkezésükre akár telefonon, akár személyesen.

Forrai Gábor
Forgalmi és parkolási üzletág igazgató
Szegedi Közlekedési Kft.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai céljáratok közlekedése a Szegedi Szabadtéri Játékok idején

Tovább olvasom