Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Szegedi csülöknapok: Egy jóasszony mindent megbocsát

A szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étterem idén harmadik alkalommal rendezi meg a csülöknapokat. A kulináris akció február 28-ig tart.
A füstölt-főtt, a tepsiben sütött-pácolt sertés- és borjúcsülköket nemcsak nézni lehet, hanem egész februárban meg is lehet kóstolni a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben a harmadik alkalommal megrendezett csülöknapokon.

Csülök Jóasszony módra
Csülök Jóasszony módra


Az elmúlt évek tapasztalata, hogy az érett hölgyeknek leginkább a rántott borjúláb jön be, amely ezúttal is kedvenc lehet – véli Kovács Zsolt tulajdonos, aki szerint az utóbbi egy hét slágerei: a Tanyasi bableves (jó beződségőve) főtt-füstölt csülökkel, és a Tepsiben sütött szaftos borjúcsülök Vidróczki módra (vöröshagymával, házi füstölt kolbásszal, savanyított uborkával).

Csülök Jóasszony módra
Csülök Jóasszony módra

De mit ajánl a séf? Mathias Péter főszakács kedvence: Csülök „Jóasszony módra"(sem Zámbó Jimmy miatt lett népszerű). Hiszen bármilyen nehezek is a magyar konyha ételkülönlegességei, egy jóasszony mindent megbocsát.

Mathias Péter főszakács
Mathias Péter főszakács


A szokásos házi édességek közül – retro desszertként - a vargabélest ajánlják.

Mindezt jólesik leöblíteni a pincesöprésből előkerült koros és poros borokkal, amelyekből csak egy-két üveget sikerült előásni a hűvös pince legsötétebb sarkaiból.

A vendéglő menüajánlata
A vendéglő menüajánlata

Vendéglő A Régi Hídhoz
Szeged, Oskola utca 4.
Tel: +36-62-420-910

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli lábápolás a Feeling Centerben

Tavasszal, a nyár közeledtével mindenki nagyobb gondot fordít a lábápolásra, hiszen a nyitott cipők,… Tovább olvasom