Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Szentes Ipari Park

Szentes Város Önkormányzata a "Szentes Ipari Park általános infrastruktúra és üzleti környezet fejlesztése" című, a DAOP-1.1.1/A-2008-0021 kódszámú projekt keretében a Szentes Ipari Parkban nagyarányú beruházást valósított meg az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A projekt célja az ipari park négy zónája közül az Északi (A és C szektor), Déli és Keleti zónák fejlesztése volt.
A vállalkozói falut is magába foglaló beruházást 50 százalékban uniós forrásokból finanszírozták. A beruházás összköltsége elérte a 350 millió forintot.
Korábban több, a városon belüli, a területét kinőtt kisvállalkozás jelezte, hogy szeretne az ipari park területére költözni, de meglévőnél kisebb területre lenne szükségük.

A kialakított 2500-3300 négyzetméteres egységek megfelelő nagyságú fejleszthető területet jelentenek a kisvállalkozások elindulásának és fejlődésének.

Szentes Ipari Park 1.
Szentes Ipari Park 1.

A Déli zónában jelenleg 4 nagy vállalkozás építi telephelyét. Köztük a két nagy szentesi cég, a Hungerit Zrt és a Legrand Zrt. beszállítói, egy egészségipari cég, illetve egy építőipari beszállító.

Az Északi zóna betelepítése érdekében a közelmúltban kötött szerződést a város a Német-Magyar Kereskedelmi Kamarával. Ebben Szentes és befektetési lehetőségeinek népszerűsítését vállalta a német fél, aktív piackutatással és piacszerzéssel. Természetesen más országok gazdasági képviselőivel is együttműködve.

Szentes Ipari Park 2.
Szentes Ipari Park 2.

Szirbik Imre polgármester rámutatott a betelepülést ösztönző kedvezményekre, amelyek részeként az építményadóból, ha a betelepülő vállalkozó szentesi vállalkozásokat bíz meg az építéssel, akár 90 százalékig is kedvezményt kaphat, illetve a telek vételárából a foglalkoztatottak száma szerint is kedvezményt ad a város.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humorista a pult mögött

Bagi Iván kávét kínál a karácsonyi csúcsforgalomban
Harmadik alkalommal találkozhat… Tovább olvasom