Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Telekom Adományvonal a kallódó fiatalokért

A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által indított Életpálya Modell Programot támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy szeptemberben és októberben sms-t küldenek.
A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által 2007-ben indított Életpálya Modell Program a szakiskolai képzésben résztvevő, 16-22 éves fiatalok számára olyan elhelyezkedési lehetőséget kínál, ahol a fiatalok munkatapasztalatot és szakmai gyakorlatot szerezhetnek, s akár ösztöndíjat is kaphatnak. A képzésben résztvevők esélyt kapnak arra, hogy egy szakmát elsajátítsanak, utána pedig rögtön állást kapjanak a gyakorlóhelyükön.

Az Életpálya Modell Program különlegessége, hogy alapítványi mentorok segítik a fiatalokat. Feladataik között szerepel az álláshirdetések folyamatos követése, a befogadó vállalatok felkutatása, valamint a velük való kapcsolatfelvétel – akár személyesen is –, a pártfogoltjaik érdekében. A mentorok emellett nyomon követik a legújabb lehetőségeket, elvárásokat, és folyamatosan figyelemmel kísérik a fiatalok sorsának alakulását. Az alapítvány a mentorok révén olyan figyelmet szentelhet a gyerekekre, amit sem az iskola, sem a szülő nem tud megadni.

A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány célja, hogy megmutassa az utat a jövőkép nélküli fiatalok számára. Nehéz ugyanis elérni őket, célok nélkül élik a mindennapjaikat és nem tudják, hogyan tovább. Ez nemcsak számukra, de hosszú távon a társadalom számára is komoly gondokat okozhat. A legnagyobb veszélyben és halmozottan hátrányos helyzetben azok a fiatal-felnőttek vannak, akiknek a szülők nem tudják megadni a 18 éves kor utáni tanulás lehetőségét. Sokan közülük már több szakmával próbálkoztak, de eddig egyetlen végzettséget sem sikerült szerezniük. Így az alapítvány által nyújtott lehetőség lehet az utolsó esélyük.A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány kiemelten közhasznú alapítvány 4 éve működik, a munkatársak nagy része a közoktatásból érkezett. A szervezetről és az Életpálya programról további információk a www.humanszak.hu weboldalon találhatók.

A Magyar Telekom vezető infokommunikációs szolgáltatóként fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a fiatalok elhelyezkedését Magyarországon. A "1788 – az emberi hívószám" szlogenről is ismert, 8 éve működő Telekom Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, az összeg áfa-mentes a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével. A most szeptemberben és októberben beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítványé lesz, amely ezt az összeget a szolgáltatásaik, képzéseik megőrzésére és bővítésére fordítja majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy Citroen C3-as keresi szerencsés gazdáját Szegeden

A Szerencsejáték Zrt. augusztusi országos akcióban egy szerencsés szegedi játékos, 11 óra 43 perckor… Tovább olvasom