Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Telekom Adományvonal márciusban és áprilisban – az idegrendszeri sérült és koraszülött kisgyermekek gyógyulásáért

Márciusban és áprilisban a Gézengúz Alapítványt támogathatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek. A Telekom Adományvonalat már kilencedik éve sikeresen működtető Magyar Telekom az ország vezető telekommunikációs szolgáltatójaként fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a hazai egészségügy fejlődését, szolgáltatásainak fejlesztését, ezen belül is a gyermekek gyógyítását.
Magyarországon évente 7000 koraszülött gyermek jön a világra. A kórházi kezelés után rajtuk segíthet a Gézengúz Alapítvány, amelynél képzett szakemberek hatékony terápiás eszközökkel a szülőkkel együttműködve dolgoznak.

A több mint 20 éves civil szervezet az idegrendszeri sérült és mozgásszervi zavarokkal küzdő csecsemők és kisgyermekek összetett diagnosztikai ellátásával és holisztikus szemléletű terápiájával foglalkozik. Az Alapítványnál az orvostudomány, a pszichológia és pedagógia legkorszerűbb kutatási eredményeit alkalmazzák. Minden érintett családdal több szakemberből álló csapat (gyermekneurológus, radiológus, pszichológus, gyógypedagógus, gyógytornász, hidroterapeuta, védőnő) foglalkozik.

Az Alapítvány szakemberei halmozottan sérült gyermekek komplex gyógypedagógiai fejlesztését és napközbeni ellátását is biztosítják.
A Gézengúz Alapítvány az elmúlt években, a meglévő helyi egészségügyi rendszerekkel együttműködve nyújtott segítséget az ország több területén. Az Alapítvány kiemelt célja, hogy szakmai tevékenységével az ország ellátatlan területeire is eljusson. Az Alapítvány jelenleg a fővárosban Békásmegyeren, Budakalászon a Cseppek Házában, valamint Győrben és Salgótarjánban nyújt magas színvonalon egészségügyi, pszichológiai, pedagógiai, és szociális segítséget sok ezer családnak. Támogatásokból, magánszemélyek, cégek adományaiból, felajánlásaiból, illetve pályázati úton elnyert összegekből biztosítja, teremti meg a működés feltételeit. További információ az Alapítványról és tevékenységeiről a www.gezenguz.hu weboldalon található.

A „1788 – az emberi hívószám" szlogenről is ismert Telekom Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A 2011-ben, március és április folyamán beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Gézengúz Alapítványé lesz. Ebből az összegből egy új központ létrehozására gyűjtenek, ahol évente 1500 gyerek gyógyulásában segíthetnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thule: fedezzen fel egy tágasabb világot!

A síszezonra vagy a tavaszi túrákra készülőknek hasznos lehet betérni a Kovács Autóalkatrészhez,… Tovább olvasom