Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tévhitek és tények a biztosítási alkuszokról

1.TÉVHIT
A nagyobb biztosítási alkuszcégeken keresztül kedvezőbb Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) ajánlatot kaphatunk a biztosítási szolgáltatásokra
Ezzel szemben a TÉNY
Minden biztosítási alkusz ugyanazon az áron tudja értékesíteni a biztosítók szolgáltatásait, amelyeket a biztosítók minden év október végén hirdetnek meg, de a biztosítási díjat természetesen az igénybe vehető kedvezmények befolyásolják.

2.TÉVHIT
Biztosítási alkusz közreműködésének igénybevételekor a kalkulált Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) biztosítási díjon felül közvetítői díjat is kell fizetni.
Ezzel szemben a TÉNY
Alkusz igénybevétele esetén a kalkulált Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) költségek nem emelkednek, az ügyfél a biztosító által meghirdetett díjon köthetnek szerződést, egyéb költség nem merül fel a szerződéskötés folyamán.

3.TÉVHIT
A megszerzett Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) bónusz besorolás 2 éven belül mindenképpen megmarad.
Ezzel szemben a TÉNY
Csak abban az esetben marad meg a megszerzett KGFB bónusz besorolás, ha azonos gépjármű kategóriában vásárol új autót az ügyfél, tehát a korábban megszerzett személygépkocsi bónusz besorolást nem lehet átvinni és alkalmazni tehergépjárműre.

4.TÉVHIT
Új üzembentartót csak év végén lehet bejegyeztetni a forgalmi engedélybe.
Ezzel szemben a TÉNY
2010.01.01-től már év közben is lehet üzembentartót bejegyezni a forgalmi engedélybe, létezik egy olyan Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) kötési ok, hogy üzembentartó váltás. Ilyenkor a régi Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) szerződés érdekmúlással megszűnik, és új Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) szerződést kell kötni az üzembetartó nevére.

5.TÉVHIT
A forgalomból ideiglenesen kivont járműre is kell Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) díjat fizetni.
Ezzel szemben a TÉNY
A hatályos LXII. törvény szerint, az ideiglenes forgalomból kivonás időszaka alatt kötelező biztosítási díjat nem kell fizetni, amennyiben az ideiglenes kivonást a biztosító számára bejelentette, mely alapján a biztosító szerződését maximum 6 hónapig szüneteltetheti. Az újbóli üzembe helyezés napját az üzembentartó köteles a biztosítónak bejelenteni. Abban az esetben, ha az üzembentartó az újbóli üzembe helyezést hat hónapon belül nem jelenti be, a szerződés érdekmúlással megszűnik.

6.TÉVHIT
A díj nemfizetés miatt megszűnt Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) szerződésen lévő bónusz besorolás elveszik, az új szerződést A00 díjon kell megkötni.
Ezzel szemben a TÉNY
A hatályos rendelkezések értelmében a 2010. évben díj nemfizetés miatt megszűnt szerződés nem veszíti el a korábban megszerzett bónusz besorolását, abban az esetben, ha a szerződés díjrendezettsége 2010.01.01 utáni. Ekkor az új Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás(KGFB) kötése alkalmával a bónusz besorolás figyelembevételével számolt kedvezményes díjat kell az ügyfélnek megfizetnie.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KASSETTS projekt folytatódik. Előtérben a transznacionális logisztikai forgalom optimalizálása és fejlesztése

Új tervezési és optimalizálási ICT (Információs és kommunikációs technológia) -megoldások állnak… Tovább olvasom