Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Tudtad-e, hogy bizonyos bűncselekmények esetén választható a közvetítői eljárás

Bizonyos bűncselekmények esetén választható a közvetítői eljárás, ami az elkövető és az áldozat peren kívüli megegyezését jelenti. (X)

Sokan nem tudnak róla, hogy számos kevésbé súlyos bűncselekményeknél a bíróság helyett az áldozat "szabhatja ki a büntetést". A büntetőeljárás helyett alkalmazott mediációra akkor van lehetőség, ha az elkövető megbánja tettét, az áldozat beleegyezik a mediációba és a hatóság engedélyezi azt.

 

 

 

A mediációban az áldozat az általa meghatározott, számára megfelelő jóvátételt, kártérítést kérhet az elkövetőtől, nem kell végigvárnia a büntetőeljárást, majd kártérítési pert indítania. Az eljárás ingyenes. A mediáció biztonságos körülmények között zajló, profi, független mediátor által vezetett folyamat, amelyben a bűncselekmény elkövetője és áldozata kölcsönösen megismerheti a másik fél szempontjait, érzéseit és megegyezhetnek A tapasztalatok szerint a mediációban részt vevő áldozatok sokkal elégedettebbek, mint azok, akik a hagyományos büntetőeljárásban vesznek részt, az elkövetők beleélhetik magukat áldozatuk helyzetébe, amely segít abban, hogy ne kövessenek el újabb bűncselekményt.

Civil szervezetek a tudatos társadalomért.

 

További információkért kattintson ide!

(X)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentse velünk energiaköltségeit! A MET ajánlata a régió kis- és középvállalkozásainak

A MET Magyarország földgáz- és áramkereskedő naprakész megoldásokat kínál vállalkozásának, keresse… Tovább olvasom