Délmagyar logó

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 26°C Még több cikk.

Új pontozási rendszer a szociális lakások bérbevételénél

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017 júniusában módosította az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről, a lakbér mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendeletet.

A rendeletmódosítás célja, hogy a szociális alapon történő lakásbérbeadások elbírálásánál a pályázók szociális szempontjai kerüljenek előtérbe azáltal, hogy szociális szempontokra – melynek keretében kerül értékelésre a gyermekek száma, a családi állapot, a tartós betegség, a szegedi lakóhely időtartama – 70 pont szerezhető, míg jövedelmi viszonyokra – melynek keretében kerül értékelésre a munkaviszony időtartama, a jövedelem mértéke – maximum 30 pont szerezhető.

A pályázók konkrét lakás megjelölése nélkül nyújthatják be pályázatukat. A pályázati eljárás során, a fentiekben említett sorolási szempontok alapján megállapításra kerülnek a pályázók által elért pontszámok, és az elért pontszámok csökkenő sorrendjében, a jogos lakásigény mértékének figyelembevételével a megpályáztatott lakások felajánlásra kerülnek a pályázók részére. A pályázaton a pályázó egy lakás bérleti jogát nyerheti el.

A pályázók személyesen vagy meghatalmazottjuk útján nyújthatják be pályázatukat, amit lezárt borítékban kell az IKV Zrt. Ügyfélszolgálatára benyújtani. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázati dokumentációban felsorolt, a pályázat elbírálásához szükséges igazolásokat, dokumentumokat.

A pályázat során kizárólag a hiánytalan – pályázati lapban meghatározott igazolásokkal és nyilatkozatokkal ellátott – és a pályázók által aláírt pályázatok kerülnek értékelésre.
(X)
 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A blues Grammy-díjazottja visszatér Szegedre

A blues Grammy-díjazottja visszatér Szegedre
Szeptember 21-én Little G Weevil, amerikai bluesmuzsikus zenekarával együtt tér vissza Szegedre, egy… Tovább olvasom