Délmagyar logó

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 22°C Még több cikk.

Újabb séfháború van készülőben

Showműsorral kombinált séfháború készül kirobbanni Szegeden. Ilyet az látott, aki végig ette-itta az elsőt a Monster Downtown étteremben, még tavasszal. Szeptember 22-én ismét ringbeszáll a szegedi étterem csapata újabb kihívottjával, a Konyhafőnökből ismert Meczker Tamás sztárséffel szemben.
 

A feladat adott: a séfek három-három fogást - két előételt, két főételt és két desszertet – tálalnak fel a vendégeknek, akik anélkül kóstolják végig a menüsort, hogy tudnák, ki készítette a fogásokat. Az est gerincét a hungarikumnak számító mangalica adja, mely az előételekben és a főételekben is megmutatkozik, de a chili legalább egy fogásban szerepelni fog. A vendégek vacsora közben szavaznak a fogásokról, miközben az esthez illő zenék mellett finom borokat, pálinkákat kóstolhatnak. Az este végén közjegyző segítségével összeszámolják a szavazatokat és ennek alapján hirdetnek győztest.

Mizsik Attila, az étterem tulajdonosa elmondta, 80-90 főt várnak a gourmet színvonalú rendezvényre, ahol 12-15 fős stáb serénykedik majd. Az előkészületek egészét a Baromfiudvar 2002 Kft. égisze alatt bonyolítják le. Az első séfháború sikerén felbuzdulva tervezik, hogy évente 2 alkalommal újabb séfekkel állnak a szorítóba. A szeptemberi menüsorok már megvannak.

- Előételként füstölt mangalica carpaccio, vörösborban érlelt körtével, tökmagolajos roppanós salátával, főételnek mangalica tarja kocka, narancsos sütőtök pürével, karamellizált vargányával, marijait lilaburgonyával, desszertnek pekándió grillázsos amerikai almás pite, áfonyás chiliszószos merenggel kerül az asztalra. A másik menü levese Gulyás-Dashi Mangalicapofából, sonkákkal és babbal csipetkével, főétele édes-savanyú mangalica hasaalja, mangóval, céklás túrógombóccal és bacon lekvárral lesz, a desszert karamellás brownie, machás bajorkrémmel és chilis sült ananásszal lesz.

Bárki is nyerjen, az biztos, hogy a két félnek olyan háborúban kell helytállnia, ahol az igazi győztes egy harmadik lesz: maga a vendég – rá szokatlan ízkombinációk, garantált kulináris élmény, zene DJ Bokival, beszélgetés a séfekkel, tombolahúzás, éjszakába nyúló, tartalmas este vár egy zárt körű rendezvény keretében. A jegyek harmada már elfogyott, a Monster Downtown étteremben 12 ezer forintért korlátozott számban még kapható.
 
Az ifjú titán a Konyhafőnök című főzőműsor egyik döntőse, az egyik bécsi michelin csillagos étterem részlegvezető séfjeként megszállottan dolgozik. A szakmája egyben hivatása is a tehetséges, jóképű fiatalembernek, aki szeptemberben először látogat Szegedre. Közel 48 órát tölt majd az étterem konyhájában, keze alá három segítő és számos tanuló fog dolgozni.

A Monster Downtown négyfős csapata Demeter- Molnár Anita séf vezetésével az étterem filozófiájával felvértezve: olyat mutatni, amit más nem szokott.
 
(x)

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudjon többet a versenykorlátozó megállapodásokról!

Tudjon többet a versenykorlátozó megállapodásokról!
A versenyt korlátozó magatartásoknak számos formája létezik. A legjellemzőbbekkel gyakran… Tovább olvasom