Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

VIVACE 2016 - Szellemitulajdon-védelmi fórum

Mit tehet találmánya és ötletei megvédéséért?
A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatallal együttműködve 2016. december 7-én - a korábbi évekhez hasonlóan a VIVACE program keretében - szellemitulajdon-védelmi rendezvényt szervez.
 

Az érdeklődő vállalkozások egyebek mellett tájékozódhatnak az Európai Unió területén hatályos védjegyoltalmi szabályokról, és választ kaphatnak arra, hogy hogyan tudják vállalkozásukat, terméküket, szolgáltatásaikat megkülönböztető jelzéssel ellátni, egyedivé tenni vásárlóik számára.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyébként több szolgáltatással is segíti a vállalkozásokat szellemi tulajdonuk megvédésében. Erre jó példa az az eset is, amikor egy hódmezővásárhelyi vállalkozó, Vad Sándor kereste meg üzlettársával együtt a gazdasági önkormányzatban működő Enterprise Europe Network Szeged irodáját iparjogvédelmi tanácsadást kérve találmányukkal kapcsolatban.

A találmány az egész világot egyre inkább érintő ivóvízhiány kezelésére adhat megoldást. Az általuk kitalált technológia és eszköz hatékonyan segíti az ivóvíz-megtakarítást. Mivel találmányuk megvédését egy bonyolult jogi-szakmai ismereteket igénylő eljárást követően tudják hatékonyan megvédeni, a kamara szabadalmi ügyvivő bevonását ajánlotta. A CSMKIK segítségével felvették a kapcsolatot a kamara tanácsadói hálózatának egyik tagjával. Az első megbeszélés eredményeként elindult a közös együttműködés a konkrét iparjogvédelmi eljárás folyamatában, ami hosszú hónapokat jelentett. A találmány ennek eredményeként első körben használati mintaoltalmat kap.

A kamara iparjogvédelmi szolgáltatásairól bővebben EZEN A LINKEN talál bővebb információt! (X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerint való elkülönített gyűjtését jelenti. Ez… Tovább olvasom