Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Vodafone: Karácsonyra szupergyors mobilnet az egész országban

Márciusban jelentette be a Vodafone hálózatának modernizációját, a fejlesztés a terveknél is gyorsabban haladt, s mindössze 9 hónap alatt, azaz karácsonyra Budapest kivételével az egész ország frissítése elkészül.
- A modernizált területeken - teljes vidéken - mindenhol jobb lett a beszédminőség, és nőtt a le- és feltöltési sebesség - mondta Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese. A megsokszorozódott mobilinternet-sebesség mellett a 2G-vel ellátott területeken a korábbi GPRS helyett elérhetővé vált az EDGE adatátviteli technológia. A mobilinternet elméleti maximális letöltési sebessége első lépésben 14,4 Mbit/s-ra nő 5,7-es feltöltés mellett.

Az alkalmazott új Huawei-berendezések nemcsak több szabványt ismernek, hanem kevesebb energiával is beérik, tehát környezettudatosak. – Nagy öröm számunkra, hogy Magyarországon társaságunk lehet a Vodafone stratégiai partnere a hálózatfejlesztésben – hangsúlyozta Jack Wei, a Huawei Technologies Hungary ügyvezetőigazgató-helyettese.

- A hálózatfejlesztés gyümölcseit, a gyorsabb mobilnetet és a jobb hangminőséget most még főleg a vidéki ügyfeleink élvezhetik, hiszen Budapestre a közeli jövőben jutnak el mérnökeink, ám 2012 márciusára már a fővárosban is készen leszünk – mondta dr. Beck György, a Vodafone elnöke. „Ezért döntöttünk úgy, hogy a vidék mellett Mikulásra a fővárosiakat is megörvendeztetjük: a Vodafone 21 megabiten száguldó, 21. századi technológiákat alkalmazó mobilinternet-hálózata segítségével a metrózók százezrei számára lesznek hasznosabbak az utazás percei.”

Hazánkban először tehát már nemcsak a föld felszínén, hanem a kettes és hármas metróvonalakon – az állomásokat és alagutakat is beleértve – 21,6 megabites letöltési sebességgel böngészhetnek a Vodafone felhasználói.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugyan már, kinek kell egy Suzuki?

Tévedés, hogy csak luxusautóra mennek az autótolvajok?

Veszélyes tévhit, hogy az… Tovább olvasom