Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Wing Tsun Kung-Fu Szegeden

A Wing Tsun kung-fu az egyetlen olyan ősi kínai harcművészet, melyet egy apáca hozott létre 300 évvel ezelőtt. Nem igényel különösebb fizikai erőt, akrobatikus hajlékonyságot, bárki bármikor elkezdheti, mert könnyen és gyorsan tanulható.

A Wing Tsun egy titkos stílus volt, emiatt megmaradt a tradíció, így azokat a technikákat is tartalmazza, melyek más stílusból a versenysporttá történő átalakulásuk miatt elvesztek, pl. az érzékeny, gyenge pontok támadása.

Hatékonysága abban rejlik, hogy az apáca figyelembe vette az emberi anatómiát és a puszta fizikai erő helyett az értelemre, a gondolkodásra, gyorsaságra, könnyedségre helyezte a hangsúlyt. Közelharci technikái révén esélyt ad a nőknek és a gyengébb fizikumú férfiaknak is a valós harcban. A Wing Tsun oktatása kínai hagyomány szerint csak családon belül történhetett, apáról-fiúra szállt a tudás, egészen a hetvenes évekig, amikor Yip Man nagymester elkezdte nyilvánosan is tanítani. Az ő tanítványa volt Bruce Lee, aki világhírűvé tette ezt a stílust. Az öreg mester Dr. Leung Tinget nevezte ki örökösének, aki rövid ideig Hong Kong elsőszámú akciósztárját, Jackie Chant is trenírozta. A Wing Tsun orvosi szempontból is egyedülálló, gyakorlói egészségesebbek az átlagnál mind fizikai, mind mentális tekintetben.

Belső erős (Chi Kung) gyakorlatai meghosszabbítják az aktív életkort, és nagyon jó hatással van a gyermekek személyiségfejlődésére is. A Wing Tsun kung-fu magas szintű önvédelmi értéke miatt az FBI és a Bundeswehr kiképzési anyagában is szerepel. Mivel lehetőség van egyéni tanulásra is, ezért egyre több elfoglalt, magas beosztású személy is gyakorolja ezt a stílust. Mindezeket alátámasztja, hogy világszerte 65 országban közel 1 MILLIÓ tanítvány gyakorolja egységes tananyag és vizsgarendszer szerint, mely elsajátítását magasan képzett oktatók biztosítják. A Magyar Wing Tsun Egyesület hazánk legnagyobb kung-fu szervezete - több mint 25 éve - Si-Fu Máday Norbert 9. mesterfokozatú főinstruktor vezetésével.

Tréningek minden csütörtökön 19-20 óráig a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.)  2013. április 18-án (csütörtök) 18:00-kor lesz egy nyilvános bemutató az érdeklődőknek!

E mellett magyar szablyavívás bemutató!
Infó: Si-Hing Kerekes Csaba 5. mesterfokozat
TEL.:30/9-83-83-73

WWW.WINGTSUNKUNGFU.HU

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a Tisza Volán Életképek márciusi száma

Tovább olvasom