Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Itt van a város

IH Rendezvényközpont, Szeged

Szeged, Felső Tisza-part 2.

Időpont:   –

Budapest Bár turné

upload/program/242/24101/lead_270w.jpgA Budapest Bár fennállásának 10. évfordulóját 10 koncertes sorozattal ünnepelte tavaly, az évet pedig 10 állomásos ,,after party" turnéval kezdik, melynek első állomása Szeged.  A zenekar ezúttal Budapest hangulatát hozza a Tisza partjára. Az ,,Itt van a város" turné célja, hogy Farkas Róbert és csapata egy estére összehozza az egész várost, miközben bemutatják legújabb dalaikat is, melyeket a főváros ihletett. A közel kétórás koncerten fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor és Mező Misi.
A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját - ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A szegedi koncert múlt és jövő elegye lesz 2018 küszöbén, egy új év lenületével!
A novemberben megjelent Budapest című lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok - ezekből is mutatnak jó néhányat Szegeden, de válogatnak régi kedvencekből is.
A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik - talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.
A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban - talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)
Énekesek: Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor és Mező Misi
Jegyár:
Elővétel: 4900 Ft, a koncert napján: 5500 Ft
Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Ossza meg ismerőseivel!