Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Szakrális térré alakul a Kass Galéria

Kass Galéria

Szeged, Vár utca 7.

Időpont:  2018. 09. 07. – 2018. 10. 07. 17:00

Dömötör Mihály fotóiból nyílik kiállítás.

Dömötör Mihály fotóművész kereszteket ábrázoló fényképeiből nyílik kiállítás a szegedi Kass Galériában. Az ötven fekete-fehér alkotás az elmúlt harminc évben készült - a képeknek köszönhetően egyfajta szakrális térré alakul át a kiállítóhely. A tárlatot szeptember 7-én, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Szakrális térré alakul át a szegedi Kass Galéria: Dömötör Mihály fotóművész kereszteket ábrázoló fényképeiből nyílik tárlat a kiállítóhelyen. Összesen ötven, fekete-fehér alkotást mutatnak be.
,,Az első keresztet harminc éve, a szamosújvári templom udvarán egy eldugott sötét sarokban találtam" - mondja a művész a keresztek fényképezésének történetéről. A lepattogzott festékű keresztet az építési hulladékok közül hozta ki, és fénybe állítva fotózta le. Innentől kezdve folyamatosan foglalkoztatta a keresztek sorsa és
megjelenési formájuk gazdagsága.

Dömötör Mihály ,,Keresztparafrázisok - A XII. Stáció" című kiállítása szeptember 7-én, pénteken 17 órakor nyitja meg kapuit és október 7-ig látogatható. A tárlaton szeptember 21-én tart tárlatvezetést a fotóművész.

 

Ossza meg ismerőseivel!