Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Világklasszis rézfúvósok első hazai koncertje Szegeden

Dóm

Szeged, Dóm tér 15.

Időpont:  2018. 05. 17. – 2018. 05. 17. 19:30

Hazánkban most először hallhatja a közönség a világszerte jól ismert German Brass zenekart.

A Filharmónia Magyarország által szervezett Egyházzenei Fesztivál keretében három alkalommal lép színpadra az együttes. A zenekart május 17-én, 19.30 órakor a szegedi Dómban hallhatja a közönség.

Az 1974-ben, Németországban megalakult German Brass zenei repertoárjának változatosságával nemzetközileg is kitűnik a hasonló együttesek mezőnyéből. Műsorukban különleges módon keverednek a klasszikus és a szórakoztató zenei irányzatok, amiket az együttes tíz szólistája formál kivételes hangzásúvá. A német rézfúvósok az Egyházzenei Fesztiválra, aminek középpontjában idén az evangélikus egyházzene áll, J.S. Bach remekeit hozzák el a közönségnek.

Rangjukat a zenei életben az is jól mutatja, hogy megalakulásuk óta több, mint 45 országban adtak zajos sikerű koncertet. 2016-ban megjelent ,,Bach on Brass" című cd-jük a német klasszikus zenei lista 14. helyét szerezte meg.

A German Brass szegedi hangversenyére jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon. További információ www.filharmonia.hu.

 

Ossza meg ismerőseivel!