Délmagyar logó

2018. 08. 17. péntek - Jácint 19°C | 29°C Még több cikk.

Róluk írtuk

Keresés a cikkben szereplő gyorslinkek szerint:


8 találat Botos Gábor névre


2006.10.13.

Egyelőre mindenki iránt töretlen a bizalom

Az új városvezetés elvárásait fogalmazta meg Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a városháza dolgozóinak tegnap. Az értekezleten a városvezető korrekt és politikamentes munkavégzést kért mindenkitől.

2006.09.26.

Egyesületek a megyéért

Sajtótájékoztatót tartott pénteken a megyei önkormányzati választásra készülő négy civil szervezet, ahol bemutatták jelöltjeiket, ismertették programjukat.

2006.09.26.

Egyesületek a megyéért

Sajtótájékoztatót tartott a napokban a megyei önkormányzati választásra készülő négy civil szervezet, ahol bemutatták jelöltjeiket, ismertették programjukat.

2006.08.31.

Tagiskolák a mosonmagyaróvári kistérségben

Jánossomorján a tavalyi 642 tanulóhoz képest idén 16 diákkal kevesebb diák ül be az általános iskola padjaiba. A létszámcsökkenés miatt két pedagógustól az idei tanévre már meg kellett válniuk – tudtuk meg Bella Zsolt igazgatótól. Az intézményvezető ugyanakkor bizakodó, hiszen szeptemberben a tagiskolával együtt a két helyen összesen 50 elsős kezdi meg náluk a tanulmányait, ami a korábbi évhez képest 15 százalékkal több. Ez egy kiugróan jó létszámú évfolyam, de már az óvodások száma is emelkedést mutat. Az igazgató ugyanakkor megjegyezte: az önkormányzatnak évről évre jobban a zsebébe kell nyúlnia, hogy segítse az intézmény működését, mert az állami normatíva már messze nem elegendő.

2006.07.14.

„ Ne húzzák ki Szigetközt a fejlesztési tervből”

Tegnap a mosonmagyaróvári többcélú kistérségi társulás ülésén elhangzott: a 8,2 milliárdos hulladékgazdálkodási projekt egyes tervei elkészültek. Kistérségi szúnyogirtásra még 1,4 millió forint áll rendelkezésre, s a vízügynek és az önkormányzatoknak bizonyos területek tulajdonjogát rendezniük kell.

2006.05.31.

Érdemi véleményalkotás

Elnökségi ülést tartott a múlt héten a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület. A területi önkormányzatiságról, a közigazgatás átszervezéséről megjelent elképzelések, vélemények ismeretében az elnökség a következő nyilatkozatot fogadta el: „Meg kell teremteni a közösségi szolgáltatásokban az esélyegyenlőséget minden település minden polgára számára. Ebben egyaránt felelősségük van a településeknek, a kistérségeknek, megyének és a régiónak. A törvényhozás feladata az egyes hatáskörök egyértelmű tisztázása, a racionálisan működtethető feladatellátási szintek meghatározása és az állami feladatok finanszírozása. Az elnökség egyetért az egyes önkormányzati testületek szervezeti költségeinek csökkentésével, ehhez azonban szükségesnek tartja egy hosszú távú, átlátható, a szubszidiaritás alapelvét nem sértő folyamat bemutatását. A térségi együttműködés erősítése indokolt – ebben a települések már a kezdetektől példát mutattak, ezzel egyidejűleg azonban a párhuzamosan fenntartott, államilag finanszírozott szervezetek szükségességét is felül kell vizsgálni. Az egyesület elnöksége fontosnak tartja, hogy a civil szervezetek az erősen átpolitizált döntési folyamatokban a jelenleginél hangsúlyosabb szerepet kaphassanak, érdemi véleményalkotási lehetőségük legyen.”

2003.03.05.

Marad-e a Motim a pályázat után?

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete júniusi ülésén választja ki a pályázók közül azt a céget, amellyel az elkövetkezendő tizenöt évben távhő-szolgáltatási szerződést köt. Az elbírálásnál a legfőbb szempont az alacsony hődíj lesz.

2002.12.13.

Megyei képviselők bevallott vagyona

A megyei önkormányzati képviselők vagyona számos tételből áll. Most először valamennyi helyi politikusnak nyilvános bevallást kellett készítenie, amelyet a Kisalföld sorozatban közöl.