Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

11. Szőke Tisza táncverseny: tizenkét ország 130 párja indul

A szombati szegedi 11. Szőke Tisza nemzetközi táncversenyre Mongóliából is adott le nevezést három pár, míg az 55 év felettiek kategóriájában négy országból öt duó jelentkezett – többek között ez is kiderült szerdán a szegedi városházán az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.
Tizenkét ország több mint 130 párja nevezett a szombaton az újszegedi sportcsarnokban 11 órától várhatóan késő estig tartó 11. Szőke Tisza nemzetközi táncversenyre. Ahogy minden évben, most is létszámcsúcsról van szó. Ráadásul tegnap a szegedi városházán megtartott sajtótájékoztatón a főszervező Zsilák Zsuzsanna szavaiból kiderült, közel jár a nevezések száma a felső határhoz.

A viadalra – amelyet kiemelten támogat Szeged városa – a környező országok, így például Szerbia, Ausztria, Ukrajna és Románia mellett érkeznek majd duók Olaszországból, Németországból, valamint – bármily hihetetlen – Mongóliából is. Az előzetes lista alapján a belső-ázsiai nemzetet három páros képviseli, nagy kérdés, vajon valóban jönnek-e Szegedre. A legnagyobb létszámú kategória, ahogy általában, most is a felnőtt latin-amerikai táncokban lesz, ahol negyven páros indul, de az ifjúságiak latinmezőnye is népes a maga huszonöt nevezőjével.

Zsilák Zsuzsanna alaposan előkészítette a versenyt. Fotó: Karnok Csaba
Zsilák Zsuzsanna alaposan előkészítette a versenyt.
Fotó: Karnok Csaba

Az esti kiegészítő programok magas színvonala garantált, hiszen az előadóművész Tandi Flóra mellett fellép a Szeged Táncegyüttes gyerek- és a Juhász Gyula Általános Iskola Művészeti Iskolájának tánccsoportja, valamint a Százszorkék Tánccsoport is. Az eseményre belépők még kaphatók a következő helyeken: a Délmagyarország/Délvilág ügyfélszolgálatán, a KM Tours szegedi nagyáruházban lévő irodájában és az újszegedi sportcsarnokban.

A program

A szegedi 11. Szőke Tisza IDSF open nemzetközi táncverseny szombati programja, 11 órától: D és B, IDSF junior II. és IDSF ifjúsági open kategóriák standard és latin-amerikai táncai. 18 órától: Szőke Tisza 2011. IDSF open nemzetközi táncverseny és gálaest, ifjúsági, szenior III. és felnőtt döntők standard és latin-amerikai táncokban, közte bemutatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton a Kisstadionban rúgják a labdát a veteránok

Az MLSZ égisze alatt a közelmúltban alakult meg az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület. Tovább olvasom