Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

12-en a klubcsapatok kupáján

Egy éve 11 szegedi labdarúgócsapat csatázott az első Szegedi Klubcsapatok Kupáján. A Délmagyarország ötlete alapján megvalósult rendezvény nagy sikert aratott, egy hét múlva, augusztus 7-én a Felső Tisza-parti stadionban immár 12 csapattal következik a második torna.
Egy éve a Délmagyarország sportrovatának ötlete alapján sikerült megrendezni a Szegedi Klubcsapatok Kupája nagypályás labdarúgótornát. A viadal nagy sikert aratott a Tisza-parti egyesületek körében.

Ez köszönhető volt a társrendezőknek: a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetségnek és az idén 5 éves születésnapját ünneplő FK 1899 Szeged csapatának.

Izgalmas meccseket hozott tavaly az első Szegedi Klubcsapatok Kupája. Fotó: Segesvári csaba
Izgalmas meccseket hozott tavaly az első Szegedi Klubcsapatok Kupája.
Fotó: Segesvári csaba

A sikeren felbuzdulva idén augusztus 7-én délelőtt 9 órától immár 12 csapat részvételével ismét megrendezik a nagyszabású eseményt. A szervezői csapat hetek óta egyeztet. 2009-ben 11 gárda indult, ekkor Szegeden ennyi klub létezett. Idén 13 csapata van a városnak, az SZKK- n azonban csak 12 indul. A Legenda-kupában harcoló Pázsit SE a nyári szabadságolás miatt nem tud részt venni, de a többi csapat már úgy alakította ki a felkészülési programját, hogy ott lehessen a rendezvényen.
Az SZVSE a címvédő

Az I. Szegedi Klubcsapatok Kupájának a végeredménye:
1. SZVSE-Gyálarét, 2. Tisza Volán, 3. Tápé., 4. UTC, 5. Universitas, 6. Dorozsma, 7. Pázsit SE, 8. IKV-Alsóváros, 9. Gyulyás csárda, 10. FK 1899 Szeged, 11. Szőregi Rákóczi.


Havas Péter és Keresztúri János már a keddi 17 órai sorsolásra – a Vedres udvarán zajló Soproni sörünnepen lesz – készül. A 12 csapat neve egy nagy üveggömbbe kerül, amelyből a kupa fővédnöke, az egykori válogatott labdarúgó – csütörtökön ünnepelte 61. születésnapját –, Kutasi László húz. Az elmúlt évihez képest annyi a változás, hogy csoportokat alakítanak ki a szervezők – a meccsek 1×45 percesek lesznek, de a részletes program a keddi sorsoláson lesz ismert.

A díjak sem maradnak el. Az I. Szegedi Klubcsapatok Kupájának győztese az SZVSE-Gyálarét együttese volt. A megyei I. osztályban szereplő csapat remek játékkal nyert egy éve, a hármas döntőben a Tápét 1–0-ra, a Tisza Volánt 2–0-ra győzte le. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. jóvoltából ismét díszes serlegeket kapnak a csapatok, a CSLSZ jutalmazza a legjobb játékvezetőt, a Saller különdíjakat ajánlott fel, és a 100 éves Délmagyarország is ajándékokkal kedveskedik.

A szurkolóknak igazi csemege lesz az esemény, hiszen sok-sok meccset nézhetnek meg, természetesen ingyenesen.

A II. Szegedi Klubcsapatok Kupáján induló együttesek: Tisza Volán (NB III), KITE-Szeged (NB III), SZVSE-Gyálarét (megyei I. o.), Tápé (megyei I. o.), Dorozsma (megyei I. o.), UTC (megyei I. o.), FK 1899 Szeged (megyei II. o.), Szőreg (megyei II. o.), Universitas (megyei II. o.), IKV-Alsóváros (megyei III. o.), Baktó-Petőfitelep (megyei III. o.), Déli Apró Szeged (Legenda-kupa).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Junior kézi-vb: ötödik a magyar csapat

Ötödik helyen végzett a magyar női junior kézilabdaválogatott a szöuli világbajnokságon - adta hírül… Tovább olvasom